Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Η κυβέρνηση κάνει σάτιρα και ο Λαζόπουλος πολιτική

Ο Λάκης Λαζόπουλος φέρνει όλο και πιο κοντά τη Καραμανλική δεξιά με τη πρώτη φορά αριστερά

kolaz-lazopoulos

Ο Λάκης Λαζόπουλος λειτουργεί εδώ και χρόνια ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

lakis-tsiprasΗ μονόπλευρη σάτιρα του, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της προπαγάνδας και έχει στείλει στη Βουλή όλους όσους έχουν περάσει από την εκπομπή του, όπως ο Παύλος Χαϊκάλης, η Ελένη Γερασιμίδου και ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ενώ παράλληλα έχει φέρει και πολλές προτάσεις. Προτάσεις όπως αυτή που έγινε στον ίδιο να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντισυστημικός αυτός «Γκουρού της νεοαριστεράς», που έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό και εκχυδαΐζει πρόσωπα και θεσμούς από την απόσταση ασφαλείας που του προσφέρουν τα κότερα, η Μύκονος και το Κολωνάκι,  επιχειρεί παράλληλα και εξαγνίζει, μέσα από το τηλεοπτικό του σόου, όλους του τους φίλους.

tsipras_karamanlis-630x400Ο «αμερόληπτος» λοιπόν Λάκης Λαζόπουλος φέρνει όλο και πιο κοντά την νεοαριστερά του Αλέξη Τσίπρα, που υποκρίνεται τον αντιμνημονιακό, με τη Καραμανλική δεξιά.

Μια δεξιά που πρώτα την αγκάλιασε μέσα από το Πάνο Καμμένο, όταν του προσέφερε μέχρι και τα μηχανήματα του, για την επεξεργασία στο επίμαχο dvd, τότε με τη προσπάθεια χρηματισμού του Χαϊκάλη προεκλογικά. Μία προσπάθεια που μάλλον «εκτιμηθήκε» κι έκανε αργότερα τον Χαϊκάλη υπουργό, στη κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Πάνος Καμμένος από τη κυβέρνηση Καραμανλή, που έχει υπάρξει θιασώτης του άμεμπτου Λάκη Λαζόπουλου. Πρόσφατα είδαμε να απλώνουν χείρα φιλίας και οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Σάκης Ιωαννίδης, που αμφότεροι παρακολούθησαν τη παράσταση «Θεέ μου τι σου κάναμε;»

στιλιανιδισ-λακισΟ Λάκης Λαζόπουλος που έχει αραιώσει τις εμφανίσεις του, από τότε που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, βγάζει ξανά το Τσαντίρι του αύριο Τρίτη. Κάνει άλλη μία τηλεοπτική εμφάνιση, τώρα που τον έχουν ανάγκη οι φίλοι του. Εμφανίζεται για να βγει και να πει πάλι για τους κακούς «μνημονιακούς», καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο στη κοινωνία ένα κλίμα πολιτικού αμοραλισμού, που θα κρατήσει τα επικοινωνιακά γκέμια στο ποίμνιο. Ένα ποίμνιο που τώρα έρχεται αντιμέτωπο με τα αποτελέσματα της πολιτικής Τσίπρα και της περήφανης διαπραγμάτευσης.

Για ακόμη μία φορά περιμένουμε να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη και να πει κάτι για το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία, το Σταύρο Θεοδωράκη. Περιμένουμε να στρέψει τον κόσμο εναντίον του Σόιμπλε και της Μέρκελ, των κακών δανειστών, ακόμα και στο κόμμα της ΛΑ.Ε. που διεκδικεί κομμάτι από την εκλογική και δημοσκοπική πίτα του ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένουμε να κάνει ευθείες επιθέσεις σε πρόσωπα και να μη πει κουβέντα για όλα τα σημαντικά που έχουν γίνει από τη κυβέρνηση των φίλων του και αφορούν τις ζωές όλων μας.

lakislazopoulosΝα μη πει τίποτα για το μνημόνιο των Τσίπρα- Καμμένου. Τίποτα για όσα δεν είδαμε να γίνονται, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η 13Η σύνταξη, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής, τα νταούλια που έκαναν τις αγορές να χορεύουν.

Όπως δε περιμένουμε να πει και τίποτα για τα όσα συμβαίνουν, για τα capital controls, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για την απευθείας ανάθεση στη Lockehead έργου 500 εκατ. Ευρώ και τις παλέτες στη Σαλαμίνα του ΥΠΕΘΑ, το ασφαλιστικό με το κούρεμα των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας, αλλά και τη φορολόγηση των αγροτών.

Ο Λάκης Λαζόπουλος που δίκαια του απονέμεται ο τίτλος του «ιεροκήρυκα της λάσπης» αναμένουμε να βγει και να δώσει γραμμή στον ίδιο το Πρωθυπουργό, για το πώς να κινηθεί το επόμενο διάστημα. Αναμένουμε να μοιράσει γραμμές, επικαλούμενος τη μαρτυρία κάποιας γιαγιάς ή βάζοντας ένα βιντεάκι από το youtube. Θα το κάνει γιατί αυτά συζητάει με τους Καραμανλικούς του φίλους, που εκτροχίασαν όλους τους μακροοικονομικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας και αυτό του λένε και από το διευθυντήριο της Κουμουνδούρου.

επιμέλεια Παναγιώτης Φωτεινός

(Visited 1 times, 1 visits today)