Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Intralot: 50 εκατ. ευρώ περισσότερα από την έκδοση ομολόγων

Σε αποπληρωμή τραπεζικών δανείων τα χρήματα, σύμφωνα με την εταιρία

intralot1962013

Με θετικό τρόπο ολοκληρώθηκε η η έκδοση ομολόγων λήξεως το 2021 της Intralot την Τετάρτη.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, αντλήθηκαν συνολικά 250 εκατ. ευρώ με απόδοση 6,125% και κουπόνι 6%.

Η αρχική προσφορά €200εκατ. υπερκαλύφθηκε σημαντικά και αποφασίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να αυξηθεί η έκδοση στα €250 εκατ. Μεγάλος αριθμός επενδυτών και επενδυτικών κεφαλαίων από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία επένδυσαν στις ομολογίες της εταιρείας εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους προς την εταιρεία.

Οι Ομολογίες θα εκδοθούν από τη θυγατρική του Ομίλου INTRALOT Capital Luxembourg S.A., ανώνυμη εταιρεία (société anonyme) που λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους του Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Οι Ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λουξεμβούργου (Euro MTF market).

Το προϊόν της έκδοσης των νέων Ομολογιών θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού και για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της εταιρείας. Οι νέες ομολογίες βελτιώνουν σημαντικά την μακροπρόθεσμη ρευστότητα της εταιρείας και ενισχύουν την χρηματοδοτική της διάρθρωση.

Ως Global Coordinators της συναλλαγής ενήργησαν οι Citigroup, Deutsche Bank, J.P. Morgan, Société Générale, ως Joint Book Runners οι Nomura, Alpha Bank και Eurobank και ως Co-managers οι Banca IMI, Berenberg και Geniki Bank.

Ο κ. Αντώνιος Κεραστάρης, Chief Financial Officer του Ομίλου INTRALOT, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη θερμή αποδοχή των ομολoγιών μας από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με περισσότερους από 150 επενδυτές και funds στο Λονδίνο, το Παρίσι και την Φρανκφούρτη και μείναμε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το αυξημένο ενδιαφέρον προς την INTRALOT. H σημαντική μείωση του επιτοκίου, καθώς και η αύξηση της διάρκειας στα επτά έτη καταδεικνύουν με εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει η επενδυτική κοινότητα τον Όμιλο INTRALOT και την προοπτική του».

 

By