Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Japonica: Η Ελλάδα δικαιούται την αξιολόγηση «Α+»

H επενδυτική εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, που έχει κάνει προσφορά αγοράς ελληνικών ομολόγων, πραγματοποιεί «εκστρατεία αναβάθμισης»

xrimatistirioathinonΑνοικτή επιστολή σε μεγάλους εκδότες και στις αρμόδιες αρχές χάραξης πολιτικής σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον απέστειλε η Japonica Partners με στόχο να πείσει ότι η Ελλάδα δικαιούται την αξιολόγηση «Α+».

Όπως αναφέρει στην επιστολή «είναι αδιάψευστο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει μια αξιοσημείωτη δημοσιονομική ανάκαμψη. Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε πέρα από την αναχρονιστική και παράλογη λογιστική (accounting) που συσκοτίζει το γεγονός ότι η χώρα αξίζει ένα «Α+», και μια απόδοση ομολόγων κάτω του 5%».

Η επενδυτική εταιρεία που έχει κάνει σειρά προσφορών να αγοράσει ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, αναφέρει ότι η χώρα έχει αναρριχηθεί από την τελευταία στην πρώτη θέση σε δυο σημαντικούς δημοσιονομικούς δείκτες.

Σύμφωνα με τη Japonica κατατάσσεται πλέον πρώτη μεταξύ των 27 της ΕΕ σε όρους δομικού πλεονάσματος ως ποσοστού του ΑΕΠ, θέση υψηλότερη και από την Σουηδία.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΔΝΤ, είναι πρώτη μεταξύ 30 αναπτυσσόμενων χωρών σε όρους εκτιμώμενου πρωτογενούς πλεονάσματος (κυκλικά προσαρμοσμένο για το 2014).

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By