Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Kίνα: Oκτώ νεκροί στη διάρκεια επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα

Η αστυνομία στη δυτική περιοχή Σινγιάνγκ της Κίνας πυροβόλησε και σκότωσε σήμερα οκτώ άτομα στη διάρκεια «τρομοκρατικής επίθεσης»

china
Η αστυνομία στη δυτική περιοχή Σινγιάνγκ της Κίνας πυροβόλησε και σκότωσε σήμερα οκτώ άτομα στη διάρκεια «τρομοκρατικής επίθεσης» ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Γιαρκάντ, κοντά στην πόλη Κασγκάρ στο Δρόμο του Μεταξιού, αναφέρει η κυβέρνηση της Σινγιάνγκ σε ανακοίνωσή της στον επίσημο ιστότοπό της.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό βίας αυτό τον μήνα στη συγκεκριμένη περιοχή που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε 14 άτομα στη διάρκεια επεισοδίων κοντά στην Κασγκάρ κατά τα οποία σκοτώθηκαν και δύο αστυνομικοί.

Σε ένα άλλο περιστατικό βίας, τουλάχιστον εννέα πολίτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν μία ομάδα οπλισμένων με τσεκούρια και μαχαίρια επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα, επίσης κοντά στην Κασγκάρ, τον περασμένο μήνα, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By