Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

K for Kiku: Tora Tora Tora トラ・トラ・トラ*

Το Κ for Kiku Ψυχικού επιτίθεται στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

Σαμουράι ακονίζουν τα κατάνα τους για να αντιμετωπίσουν τις ματσέτες των άγριων φυλών του Αμαζονίου, όσο sake και pisco γεμίζουν τα ποτήρια για να εμψυχώσουν τους δεινούς πολεμιστές λίγο πριν η μάχη ξεκινήσει!

Σ’ αυτή τη μάχη που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν νικητής αναδείχθηκε ο ουρανίσκος! Δύο πολιτισμοί, δύο κουλτούρες συναντήθηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια κουζίνα που οι ιαπωνικές τεχνικές αγκαλιάζουν τις περουβιανές πρώτες ύλες δίνοντας γεύσεις που ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο.

k for kiku

Το Κ for Kiku στο Ψυχικό γιορτάζει την πιο δημιουργική μάχη όλων των εποχών υιοθετώντας το λάφυρο αυτού του “πολέμου”, τη Nikkei κουζίνα! Το λάφυρο γίνεται όπλο στη φαρέτρα του εστιατόριου με το λανσάρισμα δύο Tasting Menus που θα ταράξουν τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

Δυνατές γεύσεις, άξιοι εκπρόσωποι της ιδιαίτερης αυτής κουζίνας, διά χειρός Σταμάτη Σκριάπα σερβίρονται στη μέση του τραπεζιού δίνοντας το σήμα για τη μάχη των chopsticks αλλά και την αρχή ενός απολαυστικού δείπνου.

kiku-199

Το Κ for Kiku στο Ψυχικό μας καλεί να γνωρίσουμε τη Nikkei κουζίνα μέσα από δύο πλήρη μενού που προσφέρονται σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές (€30 & €35).

Ο ατμοσφαιρικός χώρος του, το φιλικό προσωπικό και η παιχνιδιάρικη διάθεση που κυριαρχεί στο εστιατόριο σε συνδυασμό με τις γεύσεις και τις τιμές αποτελούν τα εχέγγυα για μια ανεπανάληπτη εμπειρία.


HABAKI MENU 

30 euro / per person

stigmiotypo-2016-10-27-2-15-08-m-m


MOTOHABA MENU 

35 euro / per person

stigmiotypo-2016-10-27-2-15-27-m-m


*είναι το ιαπωνικό ιδεόγραμμα που χρησιμοποιείται για να εκφράσει την επίτευξη της απόλυτης έκπληξης. Η λέξη “Tora” (, προφέρεται [tòɽá]) κυριολεκτικά μεταφράζεται ως τίγρης, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το αρκτικόλεξο της φράσης totsugeki Raigeki (突 撃 雷 撃, “αστραπιαία επίθεση”)

K FOR KIKU PSYCHIKO

Ανοικτά καθημερινά 19:00-01:00

Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό

Τηλέφωνο: 00302106776759

www.kikurestaurants.com

By