Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντροαριστερά: Ακυρώνεται το ντιμπέιτ της Παρασκευής λόγω εθνικού πένθους -Κανονικά o β΄γύρος των εκλογών

Ακυρώνεται το ντιμπέιτ μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη, που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή, μετά από κήρυξη εθνικού πένθους λόγω των φονικών πλημμυρών, που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 15 νεκρούς στη δυτική Αττική. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νίκου Αλιβιζάτου, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, σε συνεννόηση με τους δύο υποψήφιους, αποφάσισε να ματαιώσει την τηλεμαχία. Την ίδια ώρα, η επιτροπή συστήνει στους υποψήφιους να αναστείλουν την προεκλογική δραστηριότητά τους -συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εμφανίσεών τους- την Πέμπτη και την Παρασκευή (16&17 Νοεμβρίου).

Ηδη, η Φώφη Γεννηματά αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης ακύρωσαν τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις τους.

Η επιτροπή δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής του δεύτερου γύρου των εκλογών, που διατυπώθηκε από τον κ. Ανδρουλάκη μετά από την κήρυξη εθνικού πένθους. Ετσι, ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί.

«Αίτημα αναβολής που διατύπωσε, μετά την κήρυξη εθνικού πένθους,  ο υποψήφιος  κ. Ν. Ανδρουλάκης, δεν έγινε δεκτό,  διότι στις 26 Νοεμβρίου και τις 3 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας» εξηγεί η ανακοίνωση.

By