Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

LVMH: Παραιτείται από το μερίδιο 7,5 δισ. δολ. στην Hermes

Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA θα παραιτηθεί από την μεγάλη θέση 7,5 δισ. δολ. που έχει αναπτύξει στο μετοχικό μερίδιο της Hermes International SCA

lvmhΜετά την απόφαση γαλλικού δικαστηρίου, με την οποία λήγει η τετραετής μάχη των δύο οίκων μόδας, μια μάχη που ξεκίνησε με την ανάπτυξη μεγάλου μετοχικού μεριδίου στην εταιρία που διαθέτει τις διάσημες τσάντες Birkin, μεταξύ άλλων.

Η LVMH, που ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο της Γαλλίας, τον Μπερνάρ Αρνώ, θα διανείμει το μερίδιο στους μετόχους και τους διεθνείς θεσμικούς, αφήνοντας στην holding company της οικογένειας Αρνώ, την Groupe Arnault, ποσοστό 8,5%, όπως ανακοινώθηκε από την έδρα του ομίλου στο Παρίσι. Το μερίδιο της LVMH στην Hermes ανέρχεται σήμερα στο 23%.

Η LVMH ανακοίνωσε τον Οκτώβριο 2010 ότι έχει χτίσει μεγάλη θέση στην Hermes με μετατροπή παραγώγων χρεογράφων τα οποία είχε αγοράσει από τρεις τράπεζες το 2008, σε μετοχές. Η κίνηση εκείνη αιφνιδίασε την οικογένεια Αρνώ, που προσέφυγε δικαστικά και προχώρησε σε ίδρυση οικογενειακής holding company για να προστατεύσει την ιδιοκτησία της.

Η μετοχή της LVMH αντιδρά με άνοδο 4% στην απόφαση, ενώ της Hermes βουλιάζει 11%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By