Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Mητσοτάκης: O ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί συνθήκες νέου διχασμού

«Ο μόνος λόγος για να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι μόνο αν χάσει τη δεδηλωμένη, πρέπει να πούμε ‘όχι’ σε εκλογές λόγω των δημοσκοπήσεων»

mitso

Την άποψη ότι το πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας πρέπει να προταθεί νωρίτερα, και να είναι εκτός πολιτικής, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πάντως ότι η ψηφοφορία θα πρέπει να γίνει στην ώρα της.

«Δεν είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα βρει τους 180 βουλευτές» παραδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρίνισε όμως ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προκαλέσει μόνος του εκλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγεί το Σύνταγμα, γιατί ο συνταγματικός νομοθέτης απαιτεί ευρύτερη συναίνεση… Δημιουργεί συνθήκες νέου διχασμού ο ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε ο υπουργός.

«Το κλίμα της εκλογολογίας δεν το δημιουργήσαμε εμείς… Ο μόνος λόγος για να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι μόνο αν χάσει τη δεδηλωμένη, πρέπει να πούμε ‘όχι’ σε εκλογές λόγω των δημοσκοπήσεων» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έστρεψε τα πυρά και του κατά του Πάνου Σκουρλέτη και του συγκροτήματος Κουρή, αναφέροντας ότι οι δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ «με γυρίζουν πίσω στην πρακτική της δεκαετίας του ’80 της Αυριανής. Επικαλούνται πρωτοσέλιδο του ίδιου έκδοτη… Ο κ. Σκουρλέτης υιοθέτησε άκριτα δημοσίευμα εφημερίδας με συγκεκριμένη διαδρομή για να σπείρει φόβο και διχόνοια...», ενώ έκανε λόγο για «βούρκο απαξίωσης».

By