Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Nέα κόντρα στην Βουλή για το αίτημα του Σάββα Ξηρού

Τόσο βουλευτές της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ επέμειναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας είναι έκθετοι αφού δεν έχουν βγει ρητά και κατηγορηματικά να καταδικάσουν τη στάση των δύο βουλευτών

vouli

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση των δύο βουλευτών του, Κουράκη και Κατριβάνου, να υπερασπιστούν το αίτημα Ξηρού για κατ’ οίκον εκτέλεση του υπολοίπου της ποινής του για λόγους υγείας.

Τόσο βουλευτές της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ επέμειναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας είναι έκθετοι αφού δεν έχουν βγει ρητά και κατηγορηματικά να καταδικάσουν τη στάση των δύο βουλευτών. «Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν βουλευτές συμπαθούντες την τρομοκρατία», τόνισε ο Κώστας Καραγκούνης, ενώ ο Κώστας Τριαντάφυλλος μίλησε για κάλυψη που προσφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση στην τρομοκρατία.

Αίσθηση ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ανέλαβε να «υπερασπιστεί» τους δύο βουλευτές δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη λέξη «τρομοκρατία» και «τρομοκράτης» για τον Ξηρό. Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση Ξηρού και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει Γκουαντάναμο. Χαρακτήρισε εμπρηστικές και προβοκατόρικες τις δηλώσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ που δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε από τους νόμιμους εκπροσώπους των οικογενειών των θυμάτων και των συνηγόρων τους και ζήτησε να σταματήσουν να κατονομάζουν τους πολιτικούς αντιπάλους ως τρομοκράτες.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρθηκε στην πολιτική σημειολογία της κίνησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι ποτέ δεν είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υποθάλπει την τρομοκρατία. «Στελέχη του όμως, πηγαίνουν μάρτυρες σε δίκες», είπε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να κάνει λόγο για «εκστρατεία η οποία δεν έχει βασιμότητα και η οποία προσπαθεί να αποδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ μια αντίληψη για την τρομοκρατία που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας: «Πρώτοι καταδικάζουμε την τρομοκρατία οποιασδήποτε μορφής και έχουμε ως Αριστερά έναν πολιτικό λόγο παραπάνω».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By