Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Nέος συντονιστής των ερευνών για το Βoeing

Ο Άνγκους Χιούστον θα συντονίζει τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 1.850 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Περθ

Handout photo of crew members on Australian Navy ship keeping watch during search for missing Malaysia Airlines Flight MH370

Ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας ανέλαβε από σήμερα να συντονίζει τις έρευνες για την ανεύρεση της πτήσης ΜΗ370 που εξαφανίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Άνγκους Χιούστον θα συντονίζει τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 1.850 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Περθ, στις οποίες συμμετέχουν πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη από επτά χώρες: την Αυστραλία, την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Υπεύθυνη συνολικά για την έρευνα παραμένει η Μαλαισία. Όμως δεδομένου ότι ο ρόλος της Αυστραλίας στις επιχειρήσεις αυτές αυξάνεται «κανείς δεν είναι καλύτερος από τον Άνγκους για το συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.

Στις 8 Μαρτίου η πτήση ΜΗ370 που απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο μεταφέροντας 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα άλλαξε αιφνιδιαστικά πορεία, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, και στράφηκε προς τα στενά του Μαλάκα. Από εκείνη τη στιγμή χάθηκε από τα ραντάρ όμως από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα οι αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι συνέχισε να πετάει για πολλές ώρες προς τα νότια και κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο Άνγκους Χιούστον, που ήταν αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας από το 2005 μέχρι το 2011 τίθεται πλέον επικεφαλής του νεοσύστατου Κέντρου Συντονισμού Υπηρεσιών (JACC) το οποίο θα εδρεύει στο Περθ και θα διατηρεί επαφές όχι μόνο με τις εμπλεκόμενες χώρες αλλά και με τις οικογένειες των αγνοουμένων επιβατών. Το Κέντρο αυτό θα παρέχει βοήθεια, μεταφραστική υπηρεσία και ψυχολογική στήριξη σε όσους από τους συγγενείς επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία για να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By