Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Oμπάμα: H μαριχουάνα δεν είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ

 «Όπως είναι γνωστό, έχω καπνίσει μαριχουάνα ως νέος, και το αντιλαμβάνομαι ως μια παλιά κακή συνήθεια, που δεν διαφέρει πολύ από τα τσιγάρα» αναφέρει σε άρθρο του στο New Yorker

marixouana613_231013
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει ότι το κάπνισμα της μαριχουάνας είναι μια «κακή συνήθεια», αλλά όπως ο ίδιος λέει δεν πιστεύει ότι είναι πιο επικίνδυνη συνήθεια από την κατανάλωση του αλκοόλ.

«Όπως είναι γνωστό, έχω καπνίσει μαριχουάνα ως νέος, και το αντιλαμβάνομαι ως μια παλιά κακή συνήθεια, που δεν διαφέρει πολύ από τα τσιγάρα που κάπνιζα ως νεαρός και σε ένα μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής μου» αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε σχετικό άρθρο του περιοδικού New Yorker. «Δεν νομίζω ότι είναι πιο επικίνδυνη (η μαριχουάνα) από το αλκοόλ», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος που επίσης θεωρεί ότι οι νομικές κυρώσεις που επιβάλλονται για τη χρήση μαριχουάνας επιβαρύνουν δυσανάλογα τις μειονότητες. Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι έχει μιλήσει στις κόρες του για το κάπνισμα της μαριχουάνας λέγοντάς τους ότι είναι «κακή ιδέα, χάσιμο χρόνου, και κάτι που δεν είναι πολύ υγιές».

Ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι ανησυχεί καθώς οι νομικές κυρώσεις που επιβάλλονται και οι συλλήψεις που σχετίζονται με τη μαριχουάνα «πέφτουν» πολύ πιο βαριές στις μειονότητες παρά σε άλλους Αμερικανούς πολίτες. Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα πρέπει να προχωρήσει στις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον , επειδή «είναι σημαντικό για την κοινωνία να μην έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος πολιτών κάποια στιγμή παραβαίνει το νόμο αλλά μόνο λίγοι να τιμωρούνται» όπως είπε.

Ο Μπάρακ Ομπάμα είπε επίσης ότι εκείνοι που υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας ως λύση για μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα είναι πιθανόν να υπερεκτιμούν την κατάσταση. «Η νομιμοποίηση στο Κολοράντο και την Ουάσιγκτον κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια πρόκληση» ανέφερε. Η χρήση μαριχουάνας εξακολουθεί να είναι παράνομη στις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει του ομοσπονδιακού νόμου, αλλά 21 αμερικανικές πολιτείες επιτρέπουν ή σκοπεύουν να επιτρέψουν τη χρήση της για ιατρικούς σκοπούς.

Το Κολοράντο και η Ουάσινγκτον έχουν αποποινικοποιήσει τη χρήση εντελώς, ενώ η Αλάσκα και η περιφέρεια της Κολούμπια εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By