Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

O Ανασταδιάδης πήρε «πράσινο φως» από τον Σαμαρά για το Κυπριακό

Επιστρέφει στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της Κύπρου, αναμένεται να «τρέξουν» οι εξελίξεις

anastasiadis

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου. Με το πέρας της συνάντησης, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι το Κυπριακό είναι η πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ειδικότερα, η συζήτηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τον Αντώνη Σαμαρά να συναινεί στις κινήσεις της Κύπρου ως προς το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, βάσει του οποίου θα κηρυχθεί η επανέναρξη των διμερών διαπραγματεύσεων.

Ο Αντώνης Σαμαρά, έδωσε το «οκ» προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προπαρασκευαστικές διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσουν εκ νέου οι συζητήσεις για την επίλυση του φλέγοντος ζητήματος.

Παρόντες στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο Γιάννης Κασουλίδης και ο Χρίστος Στυλιανίδης.

Βάσει των πληροφοριών, το επικείμενο κοινό ανακοινωθέν εδράζεται κατά ένα μεγάλο μέρος, στις προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ο ΟΗΕ και έτεροι διεθνείς παράγοντες ασκούν οξύτατες πιέσεις στην τουρκοκυπριακή πλευρά, προκειμένου να πει το πολυπόθητο «ναι» και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες έχουν βαλτώσει από το 2012.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By