Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

O Ευ. Βενιζέλος για την ευρωατλαντική προοπτική των Δ. Βαλκανίων

Ως μια εξαιρετική ευκαιρία για να ανανεωθεί και να υπογραμμιστεί η δέσμευση και επιθυμία για την ευρωατλαντική προοπτική όλης της περιοχής των Δ. Βαλκανίων, χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών  τη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.- Δυτικών Βαλκανίων

sinodos-thessaloniki

Ως μια εξαιρετική ευκαιρία για να ανανεωθεί και να υπογραμμιστεί η δέσμευση και επιθυμία για την ευρωατλαντική προοπτική όλης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.- Δυτικών Βαλκανίων, που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του ιδίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Προσερχόμενος στον χώρο της Συνάντησης ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Υπουργική Συνάντηση που οργανώνουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι μια εξαιρετική ευκαιρία προκειμένου να ανανεώσουμε και να υπογραμμίσουμε τη δέσμευση μας και την επιθυμία μας για την ευρωατλαντική προοπτική όλης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.

venizelos-boutaris

Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα την ανάπτυξη και την ευημερία στην περιοχή και χαίρομαι γιατί η λεγόμενη Ατζέντα Θεσσαλονίκη 2014 που ήταν το βασικό αποτέλεσμα της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 2003, αποκτά τώρα, σε αυτή την Προεδρία, μια νέα δυναμική». Πριν την έναρξη των εργασιών της Συνάντησης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By