Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

O πρωθυπουργός του Καναδά καλεί τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματα από τη Ρωσία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού τονίζεται ότι ο Καναδάς ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στη Ρωσία και ανέστειλε τη συμμετοχή του στις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8)

putin

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ κάλεσε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από το έδαφος της Ουκρανίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού τονίζεται ότι ο Καναδάς ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στη Ρωσία και ανέστειλε τη συμμετοχή του στις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει εξαιρετικά σοβαρή για την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη. Ο Καναδάς και οι χώρες της G7 έχουν (. . .) καταδικάσει τη στρατιωτική παρέμβαση του Προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Τον καλούμε για μία ακόμα φορά να αποσύρει το στρατό του», προστίθεται, και διατυπώνεται η εκτίμηση ότι οι ενέργειες του προέδρου Πούτιν έχουν φέρει την Ρωσία «σε διπλωματική και οικονομική απομόνωση η οποία θα μπορούσε να καταλήξει στην αποπομπή της Ρωσίας από την ομάδα χωρών G8».

By