Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

O Φραντς Μπεκενμπάουερ εκτός… Μουντιάλ!

Ακούγεται ως κάτι το εξωφρενικό για τον «αυτοκράτορα», είναι όμως είδηση και μάλιστα της τελευταίας στιγμής και έχει να κάνει με ποινή που επέβαλε στον μεγάλο Γερμανό η FIFA!

0d95eaf6fce5554a663314f0007a7d7b_XLΗ ποινή είναι «απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τους επόμενους τρεις μήνες» και επιβλήθηκε στον Φραντς γιατί αρνήθηκε να συνεργαστεί σε έρευνα αναφορικά με το σκάνδαλο χρηματισμού που φαίνεται να έχει προκύψει γύρω από την ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.
Ο 68χρονος -αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας επί χρόνια και νυν επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν υπήρξε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας όταν επέλεξε τη Ρωσία για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και το Κατάρ για τη διοργάνωση του ‘22.
Σχετικά με την «υπόθεση Κατάρ» -αλλά και για το Μουντιάλ της Ρωσίας- αξίζει να σημειωθεί πως της έρευνας ηγείται ο Μάϊκλ Γκαρσία, πρώην ομοσπονδιακός Εισαγγελέας στις ΗΠΑ τον οποίο προσέλαβε ο Μπλάτερ.
Φανταστείτε πάντως, να προκριθεί η Γερμανία στον τελικό και να μην επιτραπεί στον Μπεκενμπάουερ να βρεθεί στα επίσημα του γηπέδου…

Βαγγέλης Μελέκογλου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By