Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

OAΣΕ: Ενάντια στο διεθνές δίκαιο η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία

Αυτό επισήμανε ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ( ΟΑΣΕ ), Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ

-

Η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία είναι «ενάντια στο διεθνές δίκαιο», προειδοποίησε ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ( ΟΑΣΕ ), Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ.

«Ο ελβετός υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΟΑΣΕ, θεωρεί ότι τα τελευταία μέτρα που πάρθηκαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία σχετικά με το καθεστώς της Κριμαίας συνιστούν παραβίαση των θεμελιωδών δεσμεύσεων του ΟΑΣΕ και δεν είναι συμβατά με το διεθνές δίκαιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη .

Η ανακοίνωση του κ. Μπουρκχάλτερ τονίζει επίσης ότι «οι εξελίξεις αυτές δεν θα πρέπει να σημάνουν το τέλος της διπλωματίας , προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση». «Ένας ανοικτός και ειλικρινής διάλογος και αποφασιστικές προσπάθειες για την οικοδόμηση γεφυρών είναι τώρα πιο σημαντικό από ποτέ», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε την Τρίτη μια ιστορική συνθήκη που συνδέει την Κριμαία στη Ρωσία, με άμεση ισχύ , αγνοώντας τις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της Μόσχας. Εν τω μεταξύ οι εκπρόσωποι των 57 κρατών μελών του ΟΑΣΕ δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει να στείλουν αποστολή του οργανισμού στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Κριμαία 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By