Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Reserve θέλουν τρεις ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς οι Ρώσοι

Business plan για την αποκλειστική δέσμευση τριών τουριστικών περιοχών σε Βόρεια Ελλάδα, Ιόνιο και Κρήτη κατέθεσαν Ρώσοι επενδυτές.

του Νίκου Φιλιππίδη

http://placestoremember.files.wordpress.com/2011/10/dsc056561.jpgΧωρίς προηγούμενη πρόταση, για την χορηγική «εκμίσθωση» τριών ολόκληρων προορισμών της Ελλάδας, κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα στις ελληνικές αρχές, ρωσικά επενδυτικά σχήματα.

Η πρόταση, όπως ανέφερε πρώτο το tourismlobby.blogspot.com και επιβεβαίωσε το The Paper περιλαμβάνει business plan και σειρά μελετών και παρουσιάσεων, δηλαδή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με αντικείμενο την αποκλειστική δέσμευση τριών τουριστικών περιοχών, μίας στη Β. Ελλάδα, μίας στα Ιόνια και μίας στην Κρήτη, για συνολικά πέντε μήνες τον χρόνο Απρίλιο με Ιούνιο και Οκτώβριο με Νοέμβριο.
Στόχος η χρήση και αξιοποίηση του ξενοδοχειακού δυναμικού υψηλών κατηγοριών και επιλεγμένων τουριστικών επιχειρήσεων εκτός αυτών, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση της πελατείας των επενδυτικών σχημάτων και συνεργαζόμενων με αυτά επιχειρήσεων και φορέων, μεταξύ των οποίων Ασφαλιστικοί Οργανισμοί και μεγάλοι κρατικοί όμιλοι.
Οι Ρώσοι προτείνουν, την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας και συμφωνιών με τις αρμόδιες τοπικές δημοτικές ή άλλες αρχές. Βασικός όρος η εγγύηση της αποκλειστικότητας ως προς τις ξενοδοχειακές υποδομές και οι γραπτές διαβεβαιώσεις παραχώρησης δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων  για τη διοργάνωση των δεκάδων εκδηλώσεων και events (παρουσιάσεις, parties, χοροεσπερίδες μέχρι και… γάμοι!) που θα συμπληρώνουν το πρόγραμμα. Οι τοπικές κοινωνίες και κοινότητες θα αποζημιωθούν πλήρως για τυχόν επιβαρύνσεις, ενώ τα έξοδα καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών θα αναληφθούν, για το συγκεκριμένο διάστημα, από τους επενδυτές.
Παράλληλα θα υπογραφούν συμβάσεις με τις ξενοδοχειακές και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις που θα επιλεγούν, με προσυμφωνημένες τιμές και κόστη για όλο το φάσμα των ζητούμενων υπηρεσιών και προϊόντων, ενώ το προσωπικό θα πρέπει να είναι ρωσώφωνο.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By