Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Reuters: Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές πριν τον Αύγουστο

Κορυφαίος αξιωματούχος φέρεται να δηλώνει στο πρακτορείο ότι είναι πιθανή η έκδοση ομολόγων 7ετούς διάρκειας και στόχο την άντληση από δύο έως τριών δισ. ευρώ.

omologaΝέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές πριν από τον Αύγουστο, με πιθανή έκδοση ομολόγων 7ετούς διάρκειας και στόχο την άντληση από δύο έως τριών δισ. ευρώ εκτιμά το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες δηλώσεις κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους.

«Οι συνθήκες στις αγορές είναι καλές για την έκδοση νέων ομολόγων εντός του καλοκαιριού», φέρεται να υποστηρίζει το κυβερνητικό στέλεχος και προσθέτει ότι «εξετάζουμε το ενδεχόμενο μίας μικρής έκδοσης, με στόχο την συγκέντρωση από δύο έως τρία δισ. ευρώ».

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η Ελλάδα απολαμβάνει απότομη μεταστροφή της επενδυτικής διάθεσης καθώς σταθεροποιεί τα οικονομικά της και προσβλέπει σε επιστροφή στην ανάπτυξη φέτος. Ωστόσο επισημαίνει ότι παρά την πολύ καλή πορεία της σχετικά πρόσφατης δημοπρασίας ομολόγων 5ετούς διάρκειας, η Ελλάδα δεν αναμένει ότι θα μπορέσει να «καλύψει» όλες τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τις αγορές.

Η έκδοση θα ακολουθήσει αυτή του Απριλίου από όπου η Ελλάδα άντλησε συνολικά 3 δισ. ευρώ μέσω πενταετούς ομολόγου.

By