Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ και Κοτζιάς «αγκαλιάζουν» επίσημα τον «Καραμανλή» – [Φώτο]

Σάλος έχει προκληθεί από την ύποπτη κίνηση του Νίκου Κοτζιά να απλώσει χείρα βοηθείας στην Καραμανλική δεξιά.

kotzias-stilianidis

Την ώρα πληθαίνουν οι φωνές και τα δημοσιεύματα πως ο Αλέξης  Τσίπρας κάνει πλάτες  στον Κώστα Καραμανλή, απαλλάσσοντας τον πρώην πρωθυπουργό από τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την κρίση, την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Ελλάδος, κοινοποιεί δημοσίευση του Ευριπίδη Στυλιανίδη για μία υπόθεση που είναι ακόμα στα δικαστήρια. Για μία υπόθεση που πήγε για την ακρίβεια προχτές στα δικαστήρια.

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της κίνησης «πράττω» του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Εξωτερικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Νίκος Κότζιας, κοινοποίησε δημοσίευση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενός από τους βαρόνους του Κώστα Καραμανλή στη Νέα Δημοκρατία, κατά την οποία ο πρώην υπουργός δημοσιεύει πρωτοσέλιδο από το περιοδικό «Επίκαιρα»,  σύμφωνα με το οποίο υπάρχει σκάνδαλο με την ΕΛΣΤΑΤ ,το οποίο μας στοίχισε 210 δις ευρώ κι αυτό κατόπιν μεθόδευσης από τη eurostat.

Δηλαδή ο Υπουργός Εξωτερικών κοινοποιεί ένα πρωτοσέλιδο από τον λογαριασμό ενός άλλου πολιτικού, το οποίο προδιαθέτει αρνητικά τη κοινή γνώμη για μία υπόθεση που είναι στα δικαστήρια, ξανά.

Παίρνει δηλαδή θέση σε μία υπόθεση που δεν ξέρουμε ούτε αν τα στοιχεία για την παραπομπή σε δίκη ευσταθούν, ούτε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δίκης, ούτε έχουμε ακούσει ακόμα την άλλη πλευρά, ούτε ξέρουμε καν ποιοι θα είναι οι μάρτυρες, οι δικηγόροι και φταίει η ΕΛΣΤΑΤ ή η EUROSTAT. Δεν γνωρίζουμε σημαντικά στοιχεία, όπως δεν γνωρίζουμε υπάρχει θέμα για να διεξαχθεί μία τέτοια δίκη ξανά. Ξέρουμε όμως πως οι κύριοι Κοτζιας και Στυλιανίδης βιάστηκαν να πάρουν θέση ,τόσο για τη διεξαγωγή της δίκης, όσο και για το αποτέλεσμα της.

Και γράφουμε στα επαλειμμένα το «ξανά», γιατί αυτή η συγκεκριμένη υπόθεση, που μέσα στη κρίση άγγιξε τα όρια της θεωρίας συνωμοσίας, μιας θεωρίας που καλλιεργήθηκε κυρίως στις πλατείες  και διαδόθηκε σε όλα τα καφενεία της χώρας, δίπλα από αυτή των «ψεκασμών», έχει τελεσιδικήσει κατά το παρελθόν, μετά την παραπομπή του κ. Γεωργίου, πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ την επίμαχη περίοδο, στο ανώτατο δικαστήριο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ανακινήθηκε λοιπόν ξανά πριν λίγες ημέρες  κατόπιν αναίρεσης βουλεύματος, με αποτέλεσμα ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ  να παραπέμπεται και πάλι για νέα κρίση από το Συμβούλιο Εφετών και πριν γίνει αυτή η κρίση, Καραμανλής και Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ και ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, Κοτζιάς και Στυλιανίδης, πήραν θέση και προδιαθέτουν αρνητικά την κοινή γνώμη.

Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως να σημειώνουμε, πως όλα αυτά συμβαίνουν μετά την δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις προσπάθειες ανασύνταξης στην κεντροαριστερά, που για πρώτη φορά δείχνουν να ευδοκιμούν, αλλά και από την απαίτηση του ΠΑΣΟΚ να γίνει εξεταστική επιτροπή για το πως φτάσαμε στη κρίση, από το 2001 και μετά, περίοδος δηλαδή που περιλαμβάνει και την διακυβέρνηση Καραμανλή.

Επίσης μεγάλη σημασία έχει πως όλη αυτή η δικαστική εξέλιξη πυροδοτήθηκε λίγες μέρες  μετά από μία επεισοδιακή συζήτηση στη Βουλή.

Μία συζήτηση που έγινε ύστερα από ερώτηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη και αφορά την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τα όσα ακούστηκαν από τον κ. Γκαλμπρέιθ και τον κ. Βαρουφάκη για το περιβοητο plan X. Ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που περιλάμβανε κρατικοποίηση τραπεζών, δέσμευση καταθέσεων,μέχρι και επέμβαση του στρατού.

Σε αυτή τη κρίσιμη λοιπόν συζήτηση τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που είναι έκθετος καθώς έχει καλύψει στο παρελθόν τον κ. Βαρουφάκη, αλλά και ο συγκυβερνήτης του, ο  Πάνος Καμμένος, διάλεξαν να απουσιάζουν και οι δύο, κι αυτό ίσως για να μην πουν κάτι που θα τους εκθέσει περισσότερο…

Σήμερα βλέπουμε αυτές τις δύο υποθέσεις να «συνδέονται» με ένα εξώφυλλο και δύο τιτιβίσματα. Βλέπουμε τα κομμάτια του παζλ να συμπληρώνονται. Βλέπουμε πως οι υποθέσεις των προηγούμενων ημερών για κομπρεμί των δύο πλευρών σε κεντρικό επίπεδο, όχι μόνο επιβεβαιώνονται αλλά χρησιμοποιούν και το διαδίκτυο ως αγωγό για τη διάχυσή τους στις μάζες.