Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

SZ: Δεν εξαντλεί την 4ετία η κυβέρνηση Σαμαρά

Απροσπέλαστο εμπόδιο το θέμα για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζει η Süddeutsche Zeitung

samaras640-468_070314

« Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν θα καταφέρει να εξαντλήσει την προγραμματισμένη θητεία της και θα πέσει πριν από το 2016» αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα  αναφέρεται στην επόμενη ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο είχε ως συνέπεια να καταγραφούν απώλειες και διαφοροποιήσεις βουλευτών από την «γραμμή» της κυβέρνησης.

«Κατά την σημαντική ψηφοφορία, υπήρξαν διάσημοι διαφωνούντες. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου… καταψήφισε το άρθρο που αφορά την διευκόλυνση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στο γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία έχει περιοριστεί στους 152 βουλευτές.

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν πρόκειται να αντέξει μέχρι το 2016, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί να μην συμπράξει στην εκλογή του προέδρου Δημοκρατίας το 2015, γεγονός που καθιστά αναπόφευκτη τη διενέργεια πρόωρων εκλογών» τονίζει η Süddeutsche Zeitung, η οποία ωστόσο υπογραμμίζει πως κατόπιν της ψηφοφορίας στη Βουλή και της έγκρισης του πολυνομοσχεδίου, η Ελλάδα πληροί τους όρους για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας.

«Επισήμως, η απόφαση θα ληφθεί σήμερα, Τρίτη, στην πραγματικότητα όμως έχει ληφθεί από καιρό», αναφέρει η εφημερίδα ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, τονίζοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα προτείνουν την αποδέσμευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων.

«Όπως αναφέρεται στο σχέδιο του ανακοινωθέντος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η Αθήνα θα λάβει από το ταμείο διάσωσης τον Απρίλιο 6,3 δισ. ευρώ, καθώς και από ένα δισ. ευρώ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

 

By