Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

«Tεράστια πολιτική και οικονομική ζημιά» βλέπει η Μέρκελ για την Ρωσία

Απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής λύσης στην Ουκρανία

crimea600_100314iii

Για «τεράστια πολιτική και οικονομική ζημιά» της ίδιας της Ρωσίας και αλλαγή των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν η Μόσχα συνεχίσει την ίδια πολιτική, προειδοποίησε η καγκελάριος “Αγγελα Μέρκελ, η οποία ωστόσο απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης και έκανε λόγο για κλιμάκωση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Εάν η Ρωσία συνεχίσει στο δρόμο των τελευταίων εβδομάδων, αυτό δεν θα συνεπάγεται καταστροφή μόνο για την Ουκρανία. Εμείς, ως γείτονες της Ρωσίας, δεν θα το δούμε μόνο ως απειλή και δεν θα αλλάξει απλώς η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ρωσία. Όχι, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια ζημιά στην ίδια την Ρωσία, οικονομικά και πολιτικά», τόνισε η κυρία Μέρκελ, μιλώντας σήμερα στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Η καγκελάριος υποστήριξε ακόμη ότι η κατάσταση στην Κριμαία δεν έχει ομοιότητες με την περίπτωση της Σερβίας και του Κοσόβου και χαρακτήρισε «παράνομο» το επικείμενο δημοψήφισμα, ενώ υποσχέθηκε στο Κίεβο, εκτός από συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, χαλάρωση του καθεστώτος θεωρήσεων και στήριξη στα θέματα προμήθειας ενέργειας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By