Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Tροπολογία απο τους ΑΝΕΛ για να καταργηθεί το «χαράτσι» στα νοσοκομεία

θα θέσουμε  προ των ευθυνών τους, τους  διαμαρτυρόμενους βουλευτές της συγκυβέρνησης, επισήμανε ο Νότης Μαριάς

marias

Τροπολογία για την κατάργηση των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, αλλά και του ενός ευρώ ανά συνταγή, καταθέτουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για να θέσουν προ των ευθυνών τους, τους  διαμαρτυρόμενους βουλευτές της συγκυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νότης Μαριάς (ΣΚΑΪ).

«Καταθέτουμε τροπολογία στο ν/σ του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών που συζητείται την προσεχή Τρίτη, αλλά και του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται την προσεχή Πέμπτη. Με την τροπολογία καταργούμε το νοσοκομειακό χαράτσι των 25 ευρώ, αλλά και το 1 ευρώ για κάθε συνταγή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για να προσθέσει ότι «οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν ευκαιρία να αποδείξουν ότι όντως επιθυμούν να μην επιβληθεί το χαράτσι. Έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και όχι να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα… Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Ο κ. Μαριάς εξήγησε ότι το επίμαχο άρθρο είναι χωριστό, αυτοτελές και μπορούν να το ψηφίσουν χωρίς να χρειαστεί να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών. Η συζήτηση για το ν/σ το υπουργείου γίνεται την Τρίτη, και η ψηφοφορία γίνεται την Τετάρτη.

Σε δηλώσεις του (ΣΚΑΙ),  ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης  για το 25ευρο επανέλαβε ότι εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες, άτομα με αναπηρία άνω του 80% και τα σώματα ασφαλείας. Δεν εξαιρούνται οι άνεργοι, οι φυλακισμένοι και οι νόμιμοι μετανάστες. Για το 1 ευρώ ανά συνταγή εξαιρούνται μόνο οι χρονίως πάσχοντες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By