Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

To πόρισμα- φωτιά του Μητσοτάκη, ο Μητρόπουλος και οι συμβάσεις αορίστου χρόνου

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ζημιά ανέρχεται σε 2,1 εκατ. ευρώ

fosphotos.com
fosphotos.com

Πόρισμα φωτιά που αποκαλύπτει πως γινόντουσαν οι προσλήψεις σε δήμους και πως μετατρέπονταν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, κατέθεσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλύπτοντας πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος είχε ενημερώσει το δήμαρχο και τους εργαζόμενους στο Κερατσίνι πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ζήτησαν, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την επιστημονική γνώμη του Αλέξη Μητρόπουλου προκειμένου να αποφανθεί αν πληρούν τα κριτήρια και εκείνος τους απάντησε αρνητικά. «Οι εργαζόμενοι ήρθαν σε εσάς κ. Μητρόπουλε γιατί είστε εργατολόγος, ήσασταν δικηγόρος του δήμου και είχατε γνωματεύσει ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια. Μάλιστα στο πόρισμα αναφέρεται ότι μια υπάλληλος έλεγε πως πήγε στον κ. Μητρόπουλο τη σύμβασή της και της είπε εν ψυχρώ ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις».

mitropoulos800_111213ii

Ο Δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέχισε ο Κ. Μητσοτάκης, έστειλε άλλα στοιχεία στο ΑΣΕΠ «και αυτό παραπλανώμενο, επικυρώνει στοιχεία εντελώς ανακριβή». Κι όπως είπε, αυτό δεν συνέβη μόνον στον συγκεκριμένο Δήμο, αλλά «φαίνεται πως είχε στηθεί φάμπρικα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ζημιά ανέρχεται σε 2,1 εκατ. ευρώ. Στις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν επειδή είναι φτωχοί και μπήκαν παράνομα, πρέπει και να παραμείνουν. «Ο καινούργιος δήμαρχος δεν φέρει καμία ευθύνη, φτωχοδιάβολοι, φουκαράδες ήταν, τους κούνησε κάποιος μια σύμβαση και βέβαια και οι δημοτικοί σύμβουλοι φέρουν ευθύνη που δεν παραγράφεται», είπε και πρόσθεσε: «Έρχεστε τώρα με μόνο το επιχείρημα ότι είναι φουκαράδες, κι άλλοι που δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση του διατάγματος, είναι απέξω, αυτή η αριστερά της ισότητας;».

O Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε τη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα, αναφερόμενος στα όσα γίνονται στις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Από την μια αφήνετε τους τραμπούκους να μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο –διευκρίνισε ότι δεν υπονοεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- και από την άλλη σιγοντάρετε εκείνους τους δημάρχους που δεν επιτρέπουν τον έλεγχο στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης», είπε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ζητάει το λόγο επί προσωπικού και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να της χρεώνει ότι υποστηρίζει νομικά τους καθώς ο κ. Μητσοτάκης της χρέωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι υπερασπίζεται νομικά τους εκείνους που γέμισαν τα Πανεπιστήμια με γιάφκες και μολότοφ.

Ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τραβήξουν μία γραμμή με το παρελθόν. Παραδέχθηκε ότι και η ΝΔ έχει ευθύνες τις οποίες τις αναγνωρίζει και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Εσείς όμως δεν τις αναγνωρίζετε γιατί οι πελάτες του παρελθόντος έχουν πάει στο δικό σας κόμμα».

Απαντώντας ο Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε πως ουδέποτε είπε ότι είναι παράνομοι οι εργαζόμενοι, αλλά μόνον ότι δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου που θα έπρεπε να διευρυνθούν. «Βάζετε μοιρογνωμόνιο δέκα χρόνια μετά και λετε εσύ με το καροτσάκι πρέπει να φύγεις, ούτε στην κοινωνία των πιθηκανθρώπων δεν συμβαίνουν αυτά κι όταν ακόμη και ο φυλακισμένος έχει ένσημα», είπε και κάλεσε όλους να ζητήσουν συγνώμη από τις κυρίες στο Κερατσίνι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By