Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

WSJ: Η Δαμασκός κρύβει τα χημικά

Διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Ρωσίας στη Γενεύη για το θέμα της Συρίας. Η Wall Street Journal σε άρθρο της κατηγορεί τη Δαμασκό ότι κρύβει τα χημικά και οι διπλωματικές περιπλοκές συνεχίζονται.

@fosphotos.com Alexandros Katsis
@fosphotos.com Alexandros Katsis

Ο δρόμος για την ειρήνη φαίνεται πως είναι ακόμη μακρύς, καθώς κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στη Γενεύη, η Ουάσινγκτον κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να βασιστεί στις υποσχέσεις του Άσαντ και να αποσύρει εκ των προτέρων την απειλή του πολέμου, κάτι που θέτει ως όρο ο Σύρος πρόεδρος για να παραδώσει το χημικό του οπλοστάσιο.

Μια επίλεκτη συριακή μονάδα, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα χημικών όπλων της κυβέρνησης, διασκορπίζει τα όπλα αυτά σε δεκάδες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, περιπλέκοντας ενδεχομένως τα σχέδια των ΗΠΑ για αεροπορικές επιδρομές, αναφέρει εν τω μεταξύ η Wall Street Journal.

Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους και μέλη του Κογκρέσου που ενημερώθηκαν για τις πληροφορίες αυτές, ανέφερε χθες στον ιστότοπό της πως μια εξειδικευμένη στρατιωτική μονάδα, η αποκαλούμενη Μονάδα 450, μετακινεί εδώ και μήνες τα αποθέματα για να αποφευχθεί ο εντοπισμός των όπλων.

Ωστόσο οι αμερικανικές και οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών και αξιωματούχοι στη Μέση Ανατολή πιστεύουν πως εξακολουθούν να γνωρίζουν πού βρίσκονται τα περισσότερα από τα χημικά όπλα της συριακής κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με την Wall Street Journal.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By