Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

WSJ: Λίστα με υποψήφιους για τη θέση του Μπερνάνκι

Σε περίπτωση που ο πρόεδρο της FED δεν θέλει ανανέωση της θητείας του

Ben-Bernanke1Τη λίστα με τους υποψηφίους που θα διαδεχθούν τον Μπεν Μπερνάνκι στο «τιμόνι» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «WSJ», να καταρτίζει η κυβέρνηση Ομπάμα, στην περίπτωση που ο Μπερνάνκι δεν επιδιώξει τον επαναδιορισμό του κατά τη λήξη της δεύτερης θητείας του, τον Ιανουάριο.

Η αναζήτηση βρίσκεται στα πρώτα στάδια και προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει ξεχωρίσει κάποιο «φαβορί», αναφέρει η εφημερίδα. Η λίστα συντάσσεται από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζέικομπ Λιού, σε συνεργασία με ανώτατα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μπορούσε να προσπαθήσει να πείσει τον Μπερνάνκι να συνεχίσει για Τρίτη θητεία. Αλλά πολλοί φίλοι και στενοί συνεργάτες του Αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη επισημαίνουν ότι ο Μπερνάνκι επιθυμεί την αποχώρησή του, έπειτα από σχεδόν οκτώ χρόνια καθήκοντος και χειρισμών για την αντιμετώπιση της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By