Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

WSJ: Μυστική συνάντηση για την Ελλάδα, χωρίς τον Στουρνάρα

Συμμετείχαν Σόιμπλε και Μοσκοβισί, αλλά όχι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών

wallstreet

Το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας φαίνεται ότι έχει αρχίσει να προκαλεί εκ νέου σοβαρό προβληματισμό στους ιθύνοντες κύκλους της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο.

Έχοντας αυτό ως δεδομένο, σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, σημειώνει ότι μετά από το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, στελέχη του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και οι δύο πιο ισχυροί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, Σόιμπλε (Γερμανία) και Μοσκοβισί (Γαλλία) είχαν επαφές για να συζητήσουν την πορεία του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος παραχωρούσε εκείνη την ώρα συνέντευξη Τύπου εντός του ίδιου κτηρίου δεν προσεκλήθη στη συνάντηση, συνεχίζει η WSJ.

Τα δύο θέματα τα οποία φέρονται να απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν αφ’ ενός το πώς θα ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μη δημοφιλείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αφ΄ ετέρου η κάλυψη χρηματοδοτικού κενού για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ύψους 5-6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεν ελήφθησαν ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, τελικές αποφάσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By