Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Zήτημα ημερών, η απονομή σύνταξης για διαδοχική ασφάλιση από τα μέσα του 2015

 «Η ψηφιοποίηση θα μας λύσει τα χέρια, θα είναι η οριστική λύση του ζητήματος» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου

syntaxeis

Ζήτημα «ωρών και ημερών» θα είναι από τα μέσα του 2015 η απονομή της σύνταξης για διαδοχική ασφάλιση και «όχι μηνών ή ετών, όπως είναι σήμερα, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου κάθε εργαζόμενου» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου. «Η ψηφιοποίηση θα μας λύσει τα χέρια, θα είναι η οριστική λύση του ζητήματος» σημειώνει προσθέτοντας, πάντως, ότι έως τότε «επειδή είναι σημαντικό το διάστημα, υπάρχει ανάγκη για παρέμβαση στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες απονομής της σύνταξης, κυρίως όσον αφορά την περίπτωση της διαδοχικής ασφάλισης».

Ο υφυπουργός Εργασίας εκτιμά: «Χρειάζεται παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα της διαδοχικής ασφάλισης, όπως επίσης και η μεγαλύτερη δυνατή εναρμόνιση των ισχυόντων. Αυτό θα μας δώσει λύσεις και στην απονομή της προσωρινής σύνταξης… Επεξεργασίες υπάρχουν, προτάσεις έχουν κατατεθεί, θεωρώ, δηλαδή, ότι θα προχωρήσει. Σταδιακά, από την άνοιξη θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν να κάνουν με τη θεώρηση των βιβλιαρίων, τον Νοέμβριο υπολογίζουμε ότι θα έχουν ψηφιοποιηθεί όλα τα ταμεία έως το 1994, οι ασφαλιστικές εισφορές, ο ασφαλιστικός βίος όλων των εργαζομένων και μέχρι τα μέσα του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By