Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση για τις απολυμένες καθαρίστριες

«Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Γι” αυτό θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την επαναπρόσληψή τους. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε όλοι μαζί»

katharistries-ypoikBBBBB

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες καλεί σήμερα στις 2 το μεσημέρ η ΑΔΕΔΥ , στο υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας και Νίκης).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει το εκδικητικό χτύπημα που δέχτηκαν χθες, Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών από τις δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων καθαριστριών και μιας δημοσιογράφου. Καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης κηρύσσοντας παράλληλα στάση εργασίας από τις 13.30 έως τη λήξη του ωραρίου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ σημειώνεται:

«Οκτώ μήνες τώρα, οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών βρίσκονται καθημερινά μαζί με άλλους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα για να ακυρωθούν οι απολύσεις-διαθεσιμότητες. Και ενώ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις δικαίωσε και αποφάσισε την επαναπρόσληψή τους κρίνοντας τις απολύσεις παράνομες, η Κυβέρνηση, αρνούμενη να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο όπου και κέρδισε τη μη εφαρμογή της απόφασης μέχρι τις 23 Σεπτέμβρη όπου θα γίνει η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.

Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Γι” αυτό θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την επαναπρόσληψή τους. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε όλοι μαζί.

Έχουν τη στήριξη ΟΛΩΝ μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών-μνημονιακών πολιτικών, που μας οδηγούν όλο και περισσότερο στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με ψηφίσματα και με την παρουσία τους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

την Παρασκευή, 13 Ιουνίου και ώρα 14.00 σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, σε συγκέντρωση καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, στο Υπ. Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας και Νίκης). Για να δοθεί η δυνατότητα για τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζόμενων στο Δημόσιο στη συγκέντρωση συμπαράστασης, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική στάση εργασίας για την Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014,από τις 13.30 έως τη λήξη του ωραρίου».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By