Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Πούτιν στο Βολγκογκράντ

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία, μετά τις δύο αιματηρές επιθέσεις

Putin-Volgograd
To Βoλγκογκράντ επισκέφθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά  ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των δύο επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στην πόλη στις αρχές της εβδομάδας, εγείροντας φόβους για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Σότσι τον Φεβρουάριο.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με ορισμένους από τους τραυματίες των δύο επιθέσεων καθώς και με αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας που έχουν αναλάβει τις έρευνες. Στις επιθέσεις αυτές, την Κυριακή και την Δευτέρα, σκοτώθηκαν 34 άνθρωποι και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν. Η Μόσχα επιρρίπτει την ευθύνη σε ισλαμιστές του Βόρειου Καυκάσου. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη αν και στο παρελθόν ορισμένες ομάδες είχαν απειλήσει ότι θα επιχειρήσουν να αποδιοργανώσουν τους Ολυμπιακούς.

Στο μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, προκειμένου να πανηγυρίσουν τον ερχομό του νέου έτους.  Ωστόσο, πολλές πόλεις της Ρωσίας βρίσκονταν σε επιφυλακή, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Παρά το βαρύ κλίμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε τις ευχές του για το νέο έτος και την αισιοδοξία του για την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By