Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, 2020

Αναζητήσεων συνέχεια, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου

Από τη Βουλγαρία η βιολογική μητέρα της Μαρίας

maria roma

Η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας είναι από τη Βουλγαρία, φέρεται να υποστήριξαν στην ανακρίτρια Λάρισας ο 39χρονος  και η  40χρονη Ρομά. Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκαν επίσης ότι η βιολογική μητέρα έδωσε το παιδί με τη θέλησή της  μέσω ενός Βούλγαρου διαμεσολαβητή.
Σε βάρος και των δύο έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και για  έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατʼ εξακολούθηση.

Το  κοριτσάκι υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων οι οποίες σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν ότι  είναι ηλικίας 5 έως 6 ετών και όχι τεσσάρων, όπως ανέφερε το πιστοποιητικό γέννησης. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρίσκονται μπροστά σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας βρεφών. Την ίδια ώρα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ζητεί να υποβληθεί σε εξετάσεις DNA καθώς  οι γιατροί το 2009, τους ενημέρωσαν ότι είχε πεθάνει το νεογέννητο παιδί τους.

Το ζευγάρι καταγγέλλει μάλιστα πως δεν  τους επέτρεψαν να δουν το νεκρό παιδί τους και όταν ζήτησαν εκταφή της σωρού διαπίστωσαν ότι το φέρετρο ήταν άδειο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα ελληνικά εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν σταλεί δείγματα DNA γονέων από τουλάχιστον επτά χώρες ενώ έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις όπως της  Μαντλίν που χάθηκε τον Μάιο του 2007   και του  Μπεν πού εξαφανίστηκε  το 1991.

Το πρωί  όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ένας Βούλγαρος, ο οποίος επισκέφθηκε τον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα μόλις πριν πέντε ημέρες, φέρεται να είναι ο πατέρας της τετράχρονης Μαρίας.

Σύμφωνα με την  Telegraph, ο επικεφαλής του καταυλισμού των Ρομά στα Φάρσαλα Μπάμπης Δημητρίου αποκάλυψε ότι ο πατέρας του κοριτσιού πήγε εκεί αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης όμως παρά τις προτροπές όλων να πει στην αστυνομία ότι το παιδί είναι δικό του εξαφανίστηκε.

Οι ελληνικές αρχές  με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας  επιχειρούν από την πλευρά τους να ρίξουν φως στις συνθήκες των παράνομων υιοθεσιών επεκτείνοντας σε βάθος τις έρευνες κυρίως στους καταυλισμούς Ρομά .

Επίσης, η  κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει φρένο στην αδιαφάνεια των  υιοθεσιών και όπως όλα δείχνουν άμεσα θα αρχίσει η καταγραφή των τσιγγάνων σε όλη την Ελλάδα, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για το πόσοι είναι.

Ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν πως οι τσιγγάνοι είναι 400 χιλιάδες ωστόσο πολλοί είναι διπλά εγγεγραμμένοι.

By