Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Νίκος Ανδρουλάκης: «η χώρα χρειάζεται έναν δημοκρατικό εκσυγχρονισμό»

Τρικομματική κυβέρνηση χωρίς ΠΝΠ ζητά ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

nikos androulakis«Εμένα προσωπικά με ενοχλεί πάρα πολύ να ακούω κάποιους να θέλουν να το παίζουν μεταρρυθμιστές, χωρίς να κατανοούν ότι οι μεταρρυθμίσεις προς όφελος του λαού πρέπει να έχουν ισχυρό συμβολισμό κοινωνικής δικαιοσύνης» σχολίασε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9,84, υπογραμμίζοντας ότι «τις τελευταίες ημέρες να φτιάχνουν ένα ψευδές δίλημμα, ότι ή θα είμαστε με τους μεταρρυθμιστές ή με αυτούς που πάνε τη χώρα πίσω». «Η χώρα χρειάζεται έναν δημοκρατικό εκσυγχρονισμό, να πάρει αποφάσεις με κοινοβουλευτική πλειοψηφία» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ζητώντας μεταρρυθμίσεις που «θα αλλάζουν την κοινωνία προς το καλύτερο κι όχι προς το χειρότερο».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, «δεν ξέρω πολλούς Έλληνες πολίτες να διαφωνούν ότι χρειαζόταν μια δυναμική μεταρρύθμιση η ΕΡΤ, συμφωνούμε όλοι. Το 2009 το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε την ΕΡΤ με 5500 εργαζομένους κι έφτασαν 2700. Όλοι ξέραμε ότι πρέπει να γίνει ένας περιορισμός σε δαπάνες και ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, όλοι το κατανοούμε» δήλωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η αναδιάρθρωση «πρέπει να γίνει με ένα δημοκρατικό και αξιοκρατικό τρόπο, όχι όπως το έκανε η Νέα Δημοκρατία την προηγούμενη εβδομάδα».

Απαντώντας για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας,  «δεν μπορεί να έχεις μία τρικομματική Κυβέρνηση, μια κυβέρνηση τριών κομμάτων που έχουν και μεγάλες ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους και ενώ το ένα κόμμα δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία να παίρνει αποφάσεις μόνο του» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης, καταλήγοντας «σήμερα είναι η ΕΡΤ, αύριο μπορεί να είναι η ΔΕΗ, μεθαύριο μπορεί να είναι κάτι άλλο. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση να κυβερνιέται ο τόπος με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By