Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Ανεπιθύμητος ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στο νοσοκομείο Ηρακλείου

Κακήν κακώς έδιωξαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας από το ΠΑΓΝΗ όπου μετέβη για επίσκεψη, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο

pagni-grigorakosA

Κακήν κακώς έδιωξαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, από το ΠΑΓΝΗ όπου μετέβη για επίσκεψη, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι, που ήδη, με ανακοίνωσή τους, είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη, τονίζοντας την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, δε δέχτηκαν να συναντηθούν με τον κ.Γρηγοράκο, τον οποίο ανάγκασαν να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείο, ο αναπληρωτής υπουργός αρνήθηκε να παραλάβει την επιστολή που είχαν ετοιμάσει καθώς και την ανακοίνωση που προετοίμαζε την «υποδοχή» του.

Με τις εξελίξεις αυτές ο αναπληρωτής υπουργός δεν εμφανίστηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη υπό τον φόβο ότι και εκεί θα συναντήσει ανάλογο κλίμα.

Την ίδια ώρα σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι γιατροί του Βενιζελείου ακούστηκαν πολλές απόψεις αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσουν απέναντι στον αναπληρωτή υπουργό. Τελικά, ενώ αρχικά αποφασίστηκε να οι γιατροί να τηρήσουν την ίδια στάση με εκείνη των γιατρών του ΠΑΓΝΗ και να αναγκάσουν σε αποχώρηση των αναπληρωτή υπουργό τελικά επικράτησε η άποψη να του επιτρέψουν την πρόσβαση στο νοσοκομείο και όσοι από γιατρούς θελήσουν να παραμείνουν στην αίθουσα συνεδριάσεων και να παρακολουθήσουν την τοποθέτησή του.

Τελικά ο αναπληρωτής υπουργός διεμήνησε ότι δεν θα επισκεφτεί το νοσοκομείο και επεσήμανε πως θα δεχτεί να έχει συνάντηση αντιπροσωπεία των γιατρών του νοσοκομείου στο ξενοδοχείο Galaxy όπου διαμένει.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, όπως προέκυψε από τη σημερινή παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Λ.Γρηγοράκου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, συνάντηση για τα προβλήματα των νοσοκομείων, πρωτίστως στο Λασίθι, αλλά και στο Ηράκλειο, κυρίως σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των νοσοκομείων και το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει στο ΠΑΓΝΗ με τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις που πιθανότατα θα αφήσουν το νοσοκομείο … έρημο!

Την ίδια ώρα, ο αναπλγρωτής υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι έρχονται 2.900 προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων οι 498 θα αφορούν σε επικουρικούς γιατρούς. Ο κ.Γρηγοράκος υπογράμμισε ότι η Κρήτη θα πάρει το μερίδιο που της αναλογεί.

Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι «ξεπαγώνουν» οι διαδικασίες κρίσεων των γιατρών που είχαν «κολλήσει» από το 2011, ενώ σε δύο «δόσεις» θα έρθουν γιατροί που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία. Μάλιστα στην Κρήτη υπολογίζεται ότι θα «έρθουν» 50 + 50 γιατροί.

Από την πλευρά της, η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΕ Άννα Τριχοπούλου τόνισε ότι «στόχος είναι η ισορροπία της Κρήτης μετην υπόλοιπη Ελλάδα». Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή η Κρήτη έχει το 7% των δομών Υγείας, ενώ έχει εξελιχθεί, συχνά, να φθάνει να αναλαμβάνει περιστατικά που αντιστοιχούν στο 9 και 10% επί του συνόλου σε επίπεδο χώρας, γεγονός που καθιστά αναγκαία την ενίσχυση του νησιού με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.

Και έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης, συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Ιεράπετρας, με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωστή Δερμιτζάκη έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα.

Πηγή: Cretalive.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By