Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Αντιτρομοκρατική: Ερευνά τα κινητά και το DNA που βρέθηκαν στην Κυψέλη

Στο διαμέρισμα της Κυψέλης εμφανιζόταν συχνά και μια γυναίκα, ίσως η Πόλα Ρούπα

astynomia

Μεθοδικά και προσεκτικά, αν και γνωρίζουν ότι ο χρόνος πιέζει και λειτουργεί προς όφελος των συντρόφων του Αντώνη Σταμπούλου, προσπαθούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής να επεξεργαστούν τα διαθέσιμα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες στα σπίτια που διέμενε ο 31χρονος.

Ειδικά το διαμέρισμα της οδού Καλλιφρονά στην Κυψέλη αποδείχθηκε «πλούσιο» παρά το ότι μέσα σε αυτό δεν βρέθηκε ίχνος οπλισμού, καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα κινητό μαύρου χρώματος και παλαιάς τεχνολογίας και δύο κράνη.

Από το πρώτο ελπίζουν να αποκομίσουν στοιχεία για τυχόν τηλεφωνικές επικοινωνίες που μπορεί να είχε ο Σταμπούλος με μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ενώ από τα δύο κράνη αισιοδοξούν ότι θα ανιχνεύσουν DNA τα οποία θα δείξουν ποιος άλλος επέβαινε στη μοτοσικλέτα του 31χρονου «Ιταλού».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το διαμέρισμα της Καλλιφρονά βρέθηκε και αρκετό γενετικό υλικό το οποίο με την κατάλληλη επεξεργασία ίσως να μπορέσε να δώσει νέες πληροφορίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα της Κυψέλης εμφανιζόταν συχνά και μια γυναίκα με ένα μικρής ηλικίας παιδάκι, για την οποία εικάζεται ότι μπορεί να είναι η Πόλα Ρούπα.

Όπως αποδείχθηκε, εξάλλου, ο Σταμπούλος ούτε φοιτητής της σχολής καλών τεχνών ήταν όπως έλεγε στους αστυνομικούς τις ελάχιστες στιγμές στις οποίες ήταν συνεργάσιμος, ούτε και είχε ποτέ προσαχθεί εξ ου και τα δακτυλικά του αποτυπώματα δεν ήταν καταγεγραμμένα.

Ο Αντώνης Σταμπούλος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή τη Δευτέρα.

Η συνήγορός του κ. Ιωάννα Κούρτοβικ μίλησε για «πανηγύρι» και για υλικό «που δεν αντιστοιχεί με τίποτα στο υλικό που παραδόθηκε στον ανακριτή».

Όπως ανέφερε η κ. Κούρτοβικ, «αν δίνεται υλικό στα ΜΜΕ και όχι στον κατηγορούμενο και τον ανακριτή, υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του νόμου και του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου».

Ακόμη, στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί εις βάρος του κατηγορουμένου δεν προσδιορίζονται οι σχέσεις του με τις συγκεκριμένες πράξεις που του αποδίδονται.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By