Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Σε απεργιακό κλοιό η Υγεία

Τετράωρη στάση εργασίας αύριο-24ωρη απεργία την Παρασκευή 7 Ιουνίου

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 πμ έως τις 3 μμ.

Οι εργαζόμενοι στις δομές της Αττικής θα συγκεντρωθούν, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στην περιφέρεια, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρούν στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις μονάδων και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει στις 6 Ιουνίου η Πανελληνία Ένωση Τραυματιοφορέων, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο υπουργείο Υγείας.

Ο τομέας της Υγείας «νεκρώνει», την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη κήρυξε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 πμ στο υπουργείο Υγείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By