Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Ασκήσεις καταστροφής, χρεώνει στο ΣΥΡΙΖΑ το ΥΠΟΙΚ

Έντονη αντίδραση από το οικονομικό επιτελείο στα όσα καταλογίζει η Κουμουνδούρου

Koumoundouroua

Αντεπίθεση από το υπουργείο Οικονομικών, που περνά στην «αντεπίθεση» κατά του ΣΥΡΙΖΑ,με αφορμή τα όσα του καταλογίζει η αξιωματική αντιπολίτευση για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Σε non paper που διέρρευσε το ΥΠΟΙΚ, κάνει λόγο για «ασκήσεις καταστροφής» στις οποίες επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ και αμφισβητεί το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Αυτό που μέχρι πριν λίγο καιρό αμφισβητούνταν ως αδιανόητο, δηλαδή την επιτυχία πρωτογενούς πλεονάσματος, που ήδη πετύχαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην το «πανηγυρίσουμε»!» υπογράμμισε το υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «φαίνεται να μην ενδιαφέρεται ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί και θα είναι -σε πείσμα πολλών- υψηλότερο σε σχέση με αυτό που είχε προϋπολογιστεί, θα γίνει επίσης και χειροπιαστό για τους εκατοντάδες χιλιάδες των συμπολιτών μας που θα δουν την πραγματική ενίσχυση του εισοδήματός τους».

«Τόση είναι η αγωνία των δυο κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τους πιο αδύναμους… Άλλωστε, το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η κυβέρνηση είναι το ακριβώς αντίθετο από την αύξηση της φορολογίας κατά 10 δις. ευρώ που προτείνουν τα στελέχη του» σχολίασε το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα χαρακτήρισε εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην βγει στις αγορές, γιατί «αν βγούμε θα είναι με υψηλό επιτόκιο», όπως υποστηρίζει. «Παραβλέπει έτσι, το δικέφαλο ΣΥΡΙΖΑ ότι η έξοδος στις αγορές σηματοδοτεί και την έξοδο από το μνημόνιο. Δεν αντιλαμβάνεται, δηλαδή, ότι η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος είναι εκείνο που θα μας επιτρέψει να βγούμε στις αγορές. Και ότι η πολιτική του νοικοκυρέματος και της ανόρθωσης της οικονομίας είναι εκείνη που θα μας επιτρέπει να βγαίνουμε στις αγορές με ευνοϊκούς όρους και χαμηλά επιτόκια» σημείωσε το υπουργείο Οικονομικών.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο αλλά χρειάζεται τον «μπαμπούλα» των μνημονίων που τελειώνουν, προκειμένου να έχει λόγο ύπαρξης, ας το πει» κατέληξε το υπουργείο Οικονομικών.

By