Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Βορίδης: Επανακατάθεση της διάταξης για το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών

Απέσυρε τη διάταξη που περιέχεται ως άρθρο 4 στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, την ψυχική υγεία, την υποβοήθηση αναπαραγωγής κ.α.

nosokomeio_domatio_626_355

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, πρόκειται να προχωρήσει σε επανακατάθεση της διάταξης που αφορά το προσωπικό λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών, καθώς απέσυρε τη διάταξη που περιέχεται ως άρθρο 4 στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, την ψυχική υγεία, την υποβοήθηση αναπαραγωγής κ.α.

Όπως εξήγησε, δεν διαφωνεί με την ουσία της ρύθμισης -η οποία διορθώνει μια ανισότητα του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου- αλλά απαιτείται επαναξιολόγηση θεμάτων όπως οι διαδικασίες ελέγχου του αριθμού των κλινών, του φορέα που θα πραγματοποιεί τους ελέγχους και το πώς θα ελέγχεται ο αριθμός κλινών, το ποιος θα κάνει αυτούς τους ελέγχους κλπ.

Με βάση τη ρύθμιση η οποία αποσύρθηκε, το προσωπικό λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών θα μπορεί να συναρτάται με την πληρότητα των κλινών, που όμως δεν μπορεί να είναι λιγότερο από το 50% του προβλεπόμενου προσωπικού του Προεδρικού Διατάγματος, με βάση το οποίο εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας της κλινικής.

By