Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Βρούτσης: Η ανεργία τραβάει χειρόφρενο

Αισιόδοξος για το μέλλον εμφανίστηκε στην ΕΕΔΕ ο υπουργός Εργασίας

vroutsis1«Μια σειρά από επίσημα στοιχεία και από διαφορετικές πηγές μάς επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανοδική εξέλιξη της ανεργίας διακόπτεται» τόνισε απόψε, απευθυνόμενος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «από τον Σεπτέμβριο του 2012, οπότε άρχισαν ουσιαστικά να εφαρμόζονται οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2013, που υπάρχουν τα πλέον πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του ποσοστού ανεργίας συγκρατήθηκε μόλις στη 1 ποσοστιαία μονάδα (από 26% σε 27%)». «Ενώ -επεσήμανε- από το 2010 έως και τα μέσα του 2012, αυξήθηκε περισσότερο από 15 ποσοστιαίες μονάδες».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), λένε ότι το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2013 το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων θα κλείσει θετικά κατά περίπου 72.000 άτομα, σημειώνοντας ότι το α” τρίμηνο του 2013 οι προσλήψεις συμβάσεων πλήρους απασχόλησης παρουσίασαν αύξηση κατά 19,25%, ενώ των συμβάσεων εκ περιτροπής μείωση κατά 12%.

By