Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Δένδιας: «Αναμάσηση μαρξιζουσών κοινοτυπιών η ομιλία Τσίπρα»

«Υπόσχεται σε όλους λεφτά που δεν υπάρχουν, για να γίνουν όλοι πλουσιότεροι»

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Αναμάσηση μαρξιζουσών κοινοτυπιών των πανεπιστημίων της νεανικής ηλικίας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νικόλαος Δένδιας. «Υπόσχεται σε όλους λεφτά που δεν υπάρχουν, για να γίνουν όλοι πλουσιότεροι» σχολίασε.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε έκπληκτος από την τοποθέτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντάς του τα ατοπήματα, της ασέβειας προς το Σύνταγμα με αμφισβήτηση της αρχής της δεδηλωμένης μέσω δημοσκοπήσεων και της εκτόξευσης συγκεκριμένης απειλής κατά της κυβέρνησης, προκειμένου αυτή να μην νομοθετήσει και να μην αναλάβει τις κυβερνητικές της ευθύνες.

«Είμαι βέβαιος ότι αφού αναλογιστεί αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας, θα επανέλθει στη συνταγματική βάση. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουμε το πολίτευμα ως συνταγή, ως σκάλα να ανεβούμε στην εξουσία» σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Δένδιας επισκόπησε τις κατά καιρούς προβλέψεις του ΣΥΡΙΖΑ για αποτυχία του κυβερνητικού οικονομικού προγραμματισμού, αναρωτώμενος «εάν υπάρχει μία πρόβλεψη στην οποία να έπεσε μέσα». “Αλλο τόσο, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για παροχολογία, υπενθυμίζοντας τις εκτιμήσεις του στη ΔΕΘ για τη δυνατότητα πρόσληψης 300.000 στο Δημόσιο, και «σεισάχθεια 3 δις επί συνολικού χρέους 120 δις» – ενώ αμφισβήτησε και τις δυνατότητες παραγωγής οικονομικής πολιτικής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτώμενος εάν «υπάρχει συντελεστής μόχλευσης 40%».

«Ποια είναι η θέση του κ. Τσίπρα για τη διαπραγμάτευση του χρέους; Ο κος Λαφαζάνης είχε μιλήσει για διαγραφή. Ο κ. Δραγασάκης κατέθεσε άλλη άποψη, για απόσυρση και πάγωμα του χρέους. Ο κ. Μητρόπουλος είπε πως «θα διαπραγματευτούμε το χρέος». Ο κ. Σκουρλέτης, είπε πως «θα διαγράψουμε μέρος και θα διαπραγματευτούμε μέρος». Ο κ. Στρατούλης δήλωσε πως «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε και δεν σας πληρώνουμε. Τώρα ο κ. Τσίπρας λέει κάτι καινοφανές: «Ευρωπαϊκή διάσκεψη για διαγραφή χρέους». Με ποιες συμμαχίες; Ποιους έχει εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας; Μήπως το αδελφό κόμμα στη Γερμανία που έχει ψηφίσει ενάντια σε διαγραφή χρέους;»

«Όλα αυτά θα ήταν αστεία και ευχάριστα αν δεν ήταν επικίνδυνα» σχολίασε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By