Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2020

Μ. Δαμανάκη: “Ολα ανοιχτά για τον κατώτατο μισθό

DAMANAKIΤο θέμα του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, «είναι ανοιχτό» για την Κομισιόν, σύμφωνα με την Ελληνίδα επίτροπο, Μαρία Δαμανάκη.,

Σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία υποστηρίζει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «επικεντρώνεται κυρίως στην ανάγκη κοινωνικού διαλόγου πριν από τις όποιες αλλαγές» προσθέτοντας πως «σίγουρος δρόμος για να αποφύγουμε στο μέλλον τις οποιεσδήποτε πιέσεις είναι να συγκεντρωθούμε χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας». Η Μ.Δαμανάκη επισημαίνει παράλληλα ότι «έχω καταστήσει σαφές και στην Κομισιόν ότι περιθώρια για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν. Αντίθετα, η Ελλάδα χρειάζεται δίκτυο προστασίας ανέργων και απόρων. Το μήνυμα αυτό μεταφέρω προς κάθε πλευρά».

 

Οι δηλώσεις της Μ.Δαμανάκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που σχολιάζει ότι «η συνέντευξη της Ελληνίδας επιτρόπου κ. Δαμανάκη επιβεβαιώνει ότι το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού είναι ανοιχτό για την Κομισιόν. Ενώ ταυτόχρονα αφήνει έκθετο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος δηλώνει με κάθε ευκαιρία την απόλυτη προσήλωσή του στο μνημονιακό πρόγραμμα. Κατ” ουσίαν η κ. Δαμανάκη προαναγγέλλει περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και λήψη νέων μέτρων»

 

 

,

By