Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Διευκρινήσεις του ΥΠΕΣ για τις εκλογές

Για τη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών

kep

Δημοτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών θα κληθούν να δουλέψουν πέραν του κανονικού τους ωραρίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες αλλά και η εκλογική διαδικασία των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείο Εσωτερικών, πέραν του ωραρίου τους θα πρέπει να λειτουργήσουν τα ΚΕΠ, υπηρεσίες των δήμων και ληξιαρχεία.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για το ποιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν:

Ειδικότερα, πρέπει «οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων (ληξιαρχεία, μητρώα αρρένων, δημοτολόγια και ΚΕΠ) να παραμείνουν ανοικτές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των υποψηφίων» στις παρακάτω ημερομηνίες και με ευθύνη του Δημάρχου, από το πρωί μέχρι την 24η ώρα βραδινή με την παρουσία διαπιστευμένου υπαλλήλου.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014,

κατά την οποία λήγει η προθεσμία για τη μεταδημότευση.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014,

κατά την οποία λήγει η προθεσμία των είκοσι ημερών πριν από την ψηφοφορία για την επίδοση στον Πρόεδρο του αρμόδιου Πρωτοδικείου της Δήλωσης Κατάρτισης του Συνδυασμού.

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαΐου 2014,

για τη διεξαγωγή τυχόν επαναληπτικών εκλογών.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι υπάλληλοι «καλούνται, επίσης, να διευκολύνουν κατά το δυνατόν τους υποψηφίους κατά τις ακόλουθες ημέρες:

Σάββατο 10 Μαΐου 2014,

κατά την οποία μπορεί να υποβληθεί παραίτηση υποψηφίου.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014,

ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία δήλωσης αντικατάστασης παραιτηθέντος ή αποβιώσαντος υποψηφίου.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014,

κατά την οποία λήγει η προθεσμία επίδοσης στο Πρωτοδικείο της δήλωσης νέου υποψηφίου δημάρχου ή περιφερειάρχη, σε αντικατάσταση αυτού που παραιτήθηκε ή απεβίωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By