Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Δούρου προς Σγουρό: Εσείς στην τηλεόραση, εμείς στο έργο!

Χαμός στο περιφεριακό συμβούλιο Αττικής για τις πλημμύρες

dourou_sgourosΣε κλίμα οξείας αντιπαράθεσης διεξάγεται η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής.

Η συζήτηση για τις πλημμύρες που μπήκε εκτάκτως στα θέματα του σημερινού συμβουλίου, «άναψε φωτιές».

Η αρχή έγινε από τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη τον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος επιτέθηκε στην περιφερειακή αρχή και στη Ρένα Δούρου, κάνοντας λόγο για μια «προμελετημένη καταστροφή», την οποία όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν είχε κάνει κάτι για να την αποτρέψει.

«Η καταστροφή ήταν προμελετημένη και προδιαγεγραμμένη και χτύπησε τους φτωχούς. Δηλώνατε έτοιμοι ότι θα τελείωνε το πάρτι των μεγαλοεργολάβων για το οποίο κατηγορούσατε την προηγούμενη δημοτική αρχή», είπε ο κ. Μανουσογιαννάκης.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες της Ρένας Δούρου οι οποίοι υπεραμύνθηκαν των ενεργειών της Περιφέρειας, τόσο κατά τη διάρκεια της ισχυρής βροχόπτωσης, όσο και μετά.

Ανέφεραν ότι οι «υπηρεσίες της Περιφέρειας βρέθηκαν στο πλευρό των πολιτών και παρείχαν σίτιση και στέγασή σε όσους επλήγησαν από την νεροποντή».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου ανέφερε: «Η Περιφέρεια ήταν απούσα από το γραφείο του πρωθυπουργού, όχι από τις πλημμύρες», αφήνοντας αιχμές ότι η Ρένα Δούρου δεν κλήθηκε στην σύσκεψη των κυβερνητικών παραγόντων για την αντιμετώπιση των καταστροφών

attikh_zhmiesΤην σκυτάλη πήρε ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο οποίος όταν ανέβηκε στο βήμα παρέδωσε ένα στικάκι με τα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιήθηκαν τα περασμένα χρόνια και παράλληλα κατέθεσε έτοιμο σχέδιο 100 σελίδων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής. Κατηγόρησε ακόμη την περιφερειακή αρχή για έλλειψη συντονισμού και επιχειρησιακή ετοιμότητας.

Στη συνέχεια ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Αττική», Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα και ότι ο σχεδιασμός των οικισμών και οι τρόποι που εντάχθηκαν, έγιναν χωρίς υποδομές και ελέγχους.

Η Ρένα Δούρου, ανεβαίνοντας στο βήμα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι αντί να βοηθήσει στα προβλήματα, κοιτούσε να βγει στα κανάλια.

«Αντί να παίζουμε με τα δελτία και την τηλεόραση, εμείς προσπαθήσαμε να συντονίσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα… “λαμόγια” τους δημοσίου υπαλλήλους που πρέπει να αξιολογηθούν. Εσείς με την τηλεόραση και εμείς με το έργο και τη διαφάνεια. Να δούμε στο τέλος ποιος θα κερδίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η Ρένα Δούρου, έστρεψε τα βέλη της και προς την παράταξη της «Λαϊκής συσπείρωσης», οι οποίοι την κατηγόρησαν ότι συνεχίζει το έργο των προκατόχων της με τους μεγαλοεργολάβους. Τότε δέχτηκε την απάντηση του περιφερειακού συμβούλου Γ. Πρωτούλη,ο οποίος της ανέφερε ότι όταν μιλάει για την παράταξη του, «βγάζει ωμό αντικομουνισμό».

By