Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020

Η εκδήλωση για την συνεργασία με την UNICEF και την προσφορά του Ολυμπιακού…

Το Nationan Hellenic Museum του Σικάγο αποτέλεσε τον τόπο ενός σπουδαίου γεγονότος, το οποίο έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου. Ο Ολυμπιακός, πιστός στη βοήθεια την οποία προσφέρει -με κάθε τρόπο- στη UNICEF, διοργάνωσε εκεί ένα υπέροχο event, με στόχο την ανεύρεση περισσότερων πόρων στην προσπάθεια του παγκόσμιου οργανισμού για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ÖÉËÁÍÈÑÙÐÉÊÇ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÊÁÉ ÔÇÓ UNICEF ÓÔÏ ÅËËÇÍÉÊÏ ÌÏÕÓÅÉÏ ÔÏÕ ÓÉÊÁÃÏ

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, το παρών έδωσε σύσσωμη η ομάδα. Όλοι οι παίκτες, ο Μίτσελ, όλο το προπονητικό και ιατρικό επιτελείο, ο Sports Director κ. Πιερ Ισά, ο Strategic Advisor κ. Κριστιάν Καρεμπέ, ο κ. Κυριάκος Δουρέκας, ο Διευθυντής Επικοινωνίας, κ. Κώστας Καραπαπάς, η Διευθύντρια Marketing και Digital Media κ. Βερούσκα Γεωργαντή και ο Εμπορικός Διευθυντής του συλλόγου, κ. Μιχάλης Λάιος. Ο κ. Nick Larigakis, πρόεδρος του American Hellenic Insititute προλόγισε τη σπουδαία εκδήλωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων την προσφορά του κ. Μαρινάκη στη συνεργασία με τη UNICEF και το έργο που παράγει ο Ολυμπιακός για τον σπουδαίο οργανισμό!

1131626

Στην αίθουσα του National Hellenic Museum του Σικάγο έδωσαν το παρών πολλοί ομογενείς, κάθε ηλικίας, οι οποίοι αγκάλιασαν την προσπάθεια του Ολυμπιακού να μαζέψει περισσότερους πόρους για τη UNICEF και θέλησαν να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα! Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της Liverpool καθώς και της Αμερικανικής Επιτροπής της UNICEF οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που ήρθε από πολλές πόλεις της Αμερικής στο Σικάγο τόσο για το event όσο και για τον αγώνα του Ολυμπιακού στο Soldier Field.Κατά τη διάρκεια του event διενεργήθηκε σιωπηρή δημοπρασία (silent auction) με πολλά «ερυθρόλευκα» αντικείμενα να διατίθενται προς αγορά, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον ιερό σκοπό της UNICEF! Φανέλες με υπογραφές των παικτών , μπάλες, γάντια τερματοφυλάκων , ακόμη και παπούτσια, όλα συλλεκτικά και με ιδιαίτερη αξία!

 

Η «μάχη» στα… πονταρίσματα για τα υπέροχα αυτά αντικείμενα ήταν σκληρή και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις συμμετείχαν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού! Χαρακτηριστική ήταν η «κόντρα» του Αμπιντάλ με τον Ντομίνγκεζ για μία φανέλα του Γκιγκς από το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύλλογος ο οποίος επίσης στηρίζει την προσπάθεια της UNICEF! Η τιμή ανέβηκε αρκετά!

Για τη σπουδαία εκδήλωση μίλησαν, αρχικά, ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Πρώτος ο Ντελβίν Εντινγκά, ο οποίος σημείωσε: «Εμείς, που έχουμε τη δυνατότητα, πρέπει να προσφέρουμε στα παιδιά και την παραμικρή πιθανότητα για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι πάντα σημαντικό να δίνουμε τη βοήθειά μας, ειδικά στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ο Ολυμπιακός και η UNICEF είναι μαζί»!

Με τη σειρά του ο Ανδρέας Σάμαρης τόνισε πως «όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από τον Ολυμπιακό, αλλά και όχι μόνο, μπορούν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και να συνδράμουν βοηθώντας τον οργανισμό. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει τον τελευταίο χρόνο, με τη συνεργασία του με τη UNICEF ότι στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Έχει δώσει αρκετά και έχει ακόμη πολλά περισσότερα να δώσει στο μέλλον. Είναι κάτι το οποίο αξίζει όλοι να στηρίξουμε, είναι κοινωνικό έργο».Ο Κριστιάν Καρεμπέ έστειλε το δικό του μήνυμα. «Εδώ και ένα χρόνο έχουμε αυτή τη σημαντική συνεργασία με τη UNICEF. Και φυσικά κάνουμε ότι μπορούμε για να βρίσκουμε έξτρα πόρους για τον ιερό σκοπό που υπηρετεί ο οργανισμός, τον εμβολιασμό των παιδιών. Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία αυτή, ήταν και μία επιτυχημένη χρονιά για τον Ολυμπιακό. Προχωρήσαμε στο Champions League και το όνομα μας, άρα και η συνεργασία μας με τη UNICEF ακούστηκαν ακόμη περισσότερο. Σήμερα είναι ακόμη μία ευκαιρία να διαδώσουμε το μήνυμα. Ο Ολυμπιακός και η UNICEF είναι μαζί», υπογράμμισε.

ÖÉËÁÍÈÑÙÐÉÊÇ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÊÁÉ ÔÇÓ UNICEF ÓÔÏ ÅËËÇÍÉÊÏ ÌÏÕÓÅÉÏ ÔÏÕ ÓÉÊÁÃÏΗ Βερούσκα Γεωργαντή, από την πλευρά της, τόνισε ότι «θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο αυτό τον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται απόψε κοντά μας. Όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια που κάνουμε να διαδώσουμε το μήνυμα της συνεργασίας μας με τη UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών που έχουν ανάγκη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δεν θα μπορούσαμε να έρθουμε στην Αμερική και τον Καναδά και να μην αρπάξουμε την ευκαιρία που μας δίνει το International Champions Cup, να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας και να βοηθήσουμε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Σας ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας».

Φυσικά μία ξεχωριστή τοποθέτηση έκανε και η κα. Νέλι Ίνγκραχαμ, Development Officer της UNICEF, η οποία εξήγησε τη χαρά και την περηφάνια που νιώθει όντας κομμάτι ενός τέτοιου σημαντικού event, για να συνεχίσει λέγοντας: «δεν θα μπορούσαμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη προς τον Ολυμπιακό, ο οποίος συμπεριέλαβε τη UNICEF και αυτό το event στην επίσκεψή του στο Σικάγο. Έχουμε μία υπέροχη συνεργασία εδώ και καιρό τώρα και ο Ολυμπιακός είναι ηγέτης στο να δηλώνει ξεκάθαρα τι πρέπει να γίνει για το καλό των παιδιών, για να προστατεύονται τα παιδιά και τα δικαιώματά τους. Πολλές χιλιάδες παιδιά χάνοντας καθημερινά, εξαιτίας πραγμάτων τα οποία γνωρίζουμε και προσπαθούμε να εξαλείψουμε! Με συνεργασίες όπως εκείνη που έχουμε με τον Ολυμπιακό μπορούμε να συγκεντρώνουμε όχι μόνο τα μέσα που χρειαζόμαστε, αλλά και να διαδίδουμε το μήνυμα της προσφοράς και της βοήθειας προς τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η UNICEF βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να συνεχίζει το έργο της και είναι σημαντικό να έχουμε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, σεβαστή για αυτό που κάνει, στο πλευρό μας. Κερδισμένα είναι τα παιδιά».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με πολλά χαμόγελα και οι ποδοσφαιριστές μας έδειξαν να διασκεδάζουν ιδιαίτερα, περνώντας παράλληλα το μήνυμα ότι είναι πάντα εκεί και στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός για να στέκεται στο πλευρό της UNICEF.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By