Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, 2018

Η κρίση έφερε τα «ληγμένα» στο τραπέζι των Ιταλών

Οι «έξι Iταλοί στους δέκα καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα», όπως προκύπτει από έρευνα του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti

italia600_030214

Η έρευνα επικεντρώθηκε στις διατροφικές συνήθειες των Ιταλών τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Το 37% των ερωτηθέντων, ανέφερε ο Coldiretti, έχει καταναλώσει τρόφιμα έως και επτά ημέρες μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους, ενώ ένα 15% τα έχει καταναλώσει ακόμη κι ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης τους.

Το γεγονός ότι οι πολίτες καταναλώνουν τρόφιμα πολύ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους μπορεί «να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών.

«Στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα τρόφιμα αυτά έχουν χάσει πολλές θρεπτικές ουσίες», επισήμανε ο ιταλικός γεωργικός σύνδεσμος, σύμφωνα με τον οποίο «πρόκειται για μια ακόμη επίπτωση της οικονομικής κρίσης και της περικοπής των εξόδων των νοικοκυριών ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας».

By