Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Η μεγάλη κομπίνα με τα δήθεν τροχαία

«Μηχανή» σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών αποκαλύφθηκε ότι είχαν στήσει εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο και τον Κορυδαλλό, καθώς κατηγορούνται ότι είχαν εκδώσει εκατοντάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια, για να εισπράξουν περισσότερα από 454.000 ευρώ.

anasfalista-oximata-660-2_2_0

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι ιδιοκτήτες δύο συνεργείων είχαν εκδόσει 258 εικονικά και πλαστά τιμολόγια για επισκευές αυτοκίνητων, μετά από δήθεν τρακαρίσματα, με τα οποία εισέπραξαν περισσότερα από 454.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών ξεκίνησε μετά από καταγγελίες ασφαλιστικής εταιρίας στις εισαγγελικές αρχές. Ενδεικτικά, σε μια από τις καταγγελίες, πελάτης της εταιρείας, προκειμένου να αποζημιωθεί για ζημίες που υπέστη το όχημά του, προσκόμισε παραστατικά για αγορά ανταλλακτικών με εικονικά και πλαστογραφημένα στοιχεία (σφραγίδες, ανύπαρκτο Α.Φ.Μ. και διεύθυνση έδρας της επιχείρησης κ.λπ), ενώ οι εργασίες φέρονταν να είχαν πραγματοποιηθεί στο συνεργείο του 37χρονου και του 46χρονου στον Ασπρόπυργο.

TRAKARISMA

Εκτός από τα τρία άτομα, που συνελήφθησαν για τη συγκεκριμένη απάτη σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών, η έρευνα αποκάλυψε παραβάσεις σε βάρος άλλων έξι φαναρτζήδων, για την έκδοση 19 εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας πάνω από 78.000 ευρώ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By