Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2020

Θεοδωράκης: Εκλογή Προέδρου με ισχυρή πλειοψηφία

Δηλώσεις του επικεφαλής του «Ποταμίου» μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό

theodorakis

Μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κ. Θεοδωράκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να σταματήσει να παίζεται τζόκερ με την προεδρική εκλογή.

«Αυτή η αστάθεια πρέπει να τελειώσει. Οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί λύση», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης σημειώνοντας ότι το «Ποτάμι» υποστηρίζει την εκλογή Προέδρου, από αυτή τη Βουλή, με ισχυρή πλειοψηφία.

Επίσης ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι πρότεινε να γίνει τώρα συνταγματική αναθεώρηση που θα αλλάξει την ασυλία των πολιτικών, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και οι εκλογικές περιφέρειες να γίνουν μικρότερες, να βρεθεί μια πατριωτική λύση για το χρέος και να γίνουν εκλογές το Νοέμβριο του 2015.

«Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016» απάντησε μετά από σχετική ερώτηση ενώ παράλληλα είπε ότι ο κ. Σαμαράς πιστεύει πως πρέπει να μιλήσουμε δυναμικά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι θα συναντηθεί και με τον κ. Τσίπρα ενώ η ατζέντα θα καθοριστεί και από τις διαθέσεις της άλλης πλευράς.

By