Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Καθησυχάζει και πάλι ο Γ.Στουρνάρας

Δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τους Έλληνες καταθέτες τόνισε ο υπουργός Οικονομίας

Committee on Economic Affairs   /  Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της ΒουλήςΝέες διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των Ελλήνων καταθετών σε ελληνικές και κυπριακές τράπεζες, από τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup τόνισε ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος. Παράλληλα σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο των κυπριακών τραπεζών αμέσως μόλις ληφθούν οι αποφάσεις της Κυπριακής κυβέρνησης.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Στουρνάρα:

«Αποφασίστηκε να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στην Κύπρο προκειμένου να εξοικονομήσουν το ποσό που απαιτείται, οπότε η Κύπρος θα αποφασίσει τι είδους φόρο θα βάλει.

Όσον αφορά εμάς, τόνισα στο Eurogroup ότι είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε το ενεργητικό και το παθητικό των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα. Θέλω να πω ότι τα καταστήματα αυτά θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών και εκ περισσού λέω ότι όλα τα άλλα καταστήματα ελληνικών ή ξένων τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικότατα.

Ερώτηση: Οι Έλληνες καταθέτες υπάρχει λόγος να ανησυχούν;

Απάντηση: Διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τους Έλληνες καταθέτες, είτε έχουν τα χρήματά τους σε κυπριακές είτε σε ελληνικές τράπεζες, είτε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα. Το ζήτημα των καταθέσεων στην Κύπρο αποτελεί μια μοναδική περίπτωση. Αυτό έχει τονιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Επομένως δεν υπάρχει απολύτως κανένας φόβος για τον Έλληνα καταθέτη».

[space size=»30″]

 

By