Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Κινέζικο ενδιαφέρον για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Οι επενδυτές εξέφρασαν την επιθυμία τους, για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση.

Committee on Economic Affairs   /  Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της ΒουλήςΣυνάντηση με τους επικεφαλής του κινέζικου Shenzhen Airport και της Friedmann Pacific Asset Management είχε, σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη σε διάστημα ενός μήνα, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τους σε cargo και logistics.

Επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι η εταιρία του αεροδρομίου του Shenzhen, η οποία διαχειρίζεται ένα ταχέως αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Κίνας, με κίνηση που προσεγγίζει τα 30 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση, ενώ διακινούνται 828 χιλιάδες τόνοι εμπορεύματα.

Το αεροδρόμιο αποτελεί τη βάση της κινεζικής αεροπορικής εταιρίας Shenzhen Airline, που είναι μέλος της Star Alliance από το Νοέμβριο του 2012. Η εταιρία του αεροδρομίου Shenzhen Airport είναι εισηγμένη στο τοπικό χρηματιστήριο από το 1998. Η Friedmann Pacific Asset Managementltd είναι εταιρία επενδύσεων με σημαντική παρουσία σε έργα υποδομών και μισθώσεις αεροσκαφών.

Στόχος της κοινοπραξίας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών από τη ΝΑ Ασία και ειδικότερα η απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας και Κίνας. Η κοινοπραξία διαμορφώνει αυτή την περίοδο το επιχειρηματικό της σχέδιο και ετοιμάζεται για τη διαμόρφωση της πρότασης της.

Επισημαίνεται ότι ήδη από την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα οι επενδυτές εξέφρασαν την επιθυμία τους να εκδηλώσουν επίσημο ενδιαφέρον όταν θα ξεκινήσει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόθεση τους είναι να εξασφαλίσουν και το ποσοστό που κατέχει σήμερα η Hochtief.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By