Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Η Μέρκελ μπέρδεψε τον Ολάντ με τον Μιτεράν!

Με χαμόγελο στο λάθος της Άνγκελα αντέδρασε ο Γάλλος πρόεδρος

merkel_hollande 1Η Γαλλία έχει υποχρέωση να κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τής χορήγησε δύο επιπλέον χρόνια για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Η Γαλλία και η Γερμανία κατέληξαν σε μια συμφωνία που προβλέπει ότι πρόκειται στο εξής να αναδεικνύεται ένας πρόεδρος του Eurogroup «πλήρους απασχόλησης», δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ , η καγκελάριος διέπραξε κι ένα γλωσσικό ολίσθημα κατά τη συνέντευξη Τύπου, συγχέοντας τον Ολάντ με έναν από τους προκατόχους του, τον Φρανσουά Μιτεράν, υπό το συγκαταβατικό βλέμμα του Γάλλου προέδρου.

«Τα θέματα πάνω στα οποία δουλεύουμε τέθηκαν από τον Φρανσουά Μιτεράν: Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η απασχόληση, η ανάπτυξη. Η ανεργία των νέων, έχει φυσικά, κεφαλαιώδη σημασία στο έργο μας», είπε η Μέρκελ, πριν συνειδητοποιήσει το σφάλμα της.

«Φρανσουά Ολάντ, όχι Φρανσουά Μιτεράν! Φρανσουά Ολάντ», επανέλαβε με ιλαρότητα, ενώ ένα πλατύ χαμόγελο φώτιζε το πρόσωπο του Γάλλου προέδρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By