Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Μητσοτάκης: «Το Δημόσιο θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά»

«Προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων»

dimosioi

Στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης, όπως είναι τα νέα και λειτουργικά οργανογράμματα των υπουργείων, η μείωση των διοικητικών βαρών και η απλούστευση διαδικασιών, η ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και το νέο, καινοτόμο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους πρεσβευτές όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, τόνισε ότι «με τα νέα οργανογράμματα και τους νέους γενικούς διευθυντές, απαλλαγμένο από περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες, το Δημόσιο θα μπορεί να λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων».

Τέλος, ο υπουργός στάθηκε στο έργο που πραγματοποίησε στον τομέα της δημόσιας διοίκησης η ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε, στο α” εξάμηνο του 2014, με έμφαση στο ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού στη διαμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και στον τρόπο με τον οποίο αυτή θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πολίτη.

By