Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Νέα χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Η Δαμασκός κατηγορεί την οργάνωση αλ-Νόσρα για την επίθεση 

ximika_syria600-406

Νέα επίθεση με χημικά  έγινε στη Συρία, στην επαρχία Χαμάς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν διεθνή media.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών,  στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Στο βίντεο που απεικονίζει την επίθεση οι πολίτες εμφανίζονται να υποφέρουν από δύσπνοια, μετά την έκθεσή του στα χημικά, ενώ γιατροί σπεύδουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα «αντάρτες» και Άσαντ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έχει την ευθύνη.

«Τα αεροπλάνα του καθεστώτος βομβάρδισαν σήμερα στην Καφαρζίτα με βαρέλια με εκρηκτικά που δημιούργησαν πυκνό καπνό και οσμή, προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας και δηλητρηρίασης», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελραχμάν.

Η συριακή τηλεόραση κατηγόρησε το μέτωπο αλ-Νόσρα ότι βομβάρδισε την πόλη με χλώριο, «σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας σε άλλους εκατό». Παράλληλα, η τηλεόραση της Δαμασκού κατηγόρησε το Αλ-Νόσρα ότι ετοιμάζεται να βομβαρδίσει τις πόλεις Ουάντι Ντέιφ στην εααρχία Ιντλέμπ , και Μόρεκ στην επαρχία Χάμα, με τοξικό χλώριο και αέριο σαρίν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By